Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Bohatý šejk prišiel na Slovensko. Mal nezvyčajnú prosbu
Zdielať na

Bohatý šejk prišiel na Slovensko. Mal nezvyčajnú prosbu

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Spojené arabské emiráty nám ponúkajú more a teplo aj v zime a my im zase liečivé kúpele v Piešťanoch. Takto by mohol vyzerať vzájomný rozvoj turizmu. O tejto téme debatovali ministri zahraničných vecí Abdullah bin Zayed zo Spojených arabských emirátov a Miroslav Lajčák. Išlo o prvé oficiálne stretnutie na Slovensku.

Na prvú oficiálnu návštevu Slovenska priletel šejk a minister zahraničných vecí spojených arabských emirátov Abdullah bin Zayed. Po prílete strávil noc spolu s 20 členmi delegácie v hoteli na nábreží Dunaja. K dispozícii mal celé jedno poschodie a prezidentský apartmán, ktorý si želal vychladiť na 18 stupňov, keďže má rád pohyb, nechal si k posteli priniesť stepper, o jeho pohodlie sa starali dvaja komorníci, ktorí mu pripravili aj raňajky. Vajíčka a čerstvé ovocie. Personál hotela mu splnil jednu zvláštnu požiadavku. "Vyžiadal si izbu vyhradenú na fajčenie fajok," povedal obchodný riaditeľ hotela Grand River park Michal Naď.

Predpoludním ho už čakalo pracovné stretnutie na ministerstve zahraničných vecí, kde ho privítal minister Lajčák. Približne dve hodiny za zatvorenými dverami hovorili o aktuálnej kríze na blízkom východe ale aj o rozvíjaní turizmu, keďže Spojené arabské emiráty nám ponúkajú pláže v zime aj v lete, my im zasa liečivé kúpele v Piešťanoch celoročne.

Ak si myslíte, že si ministri medzi sebou vymenili drahé dary, mýlite sa. Darovali si knihy, každý o svojej krajine.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy