Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Opozícia podala trestné oznámenie na Kočnera
Zdielať na

Opozícia podala trestné oznámenie na Kočnera

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Opozícia podala trestné oznámenie na podnikateľa Mariána Kočnera v súvislosti s prípadom, na ktorý upozorňoval Jozef Rajtár ešte počas minulého roka. Je ním bytový komplex Five Star Residence.

Spolu s poslankyňou Veronikou Remišovou zároveň vyzvali premiéra Roberta Fica a ministra vnútra Roberta Kaliňáka, aby do vyšetrovania prípadu Kočnera nezasahovali. 

Podanie trestného oznámenia oznámil na tlačovej besede Jozef Rajtár z SaS. Rajtár uviedol, že s komplexom je spojený nielen podnikateľ Ladislav Bašternák. "Kočner robil prevody bytov. Sedemnásť luxusných bytov previedol na jednu zo svojich firiem, Inkasný servis, za jediné euro. Za jeden byt dal šesť centov," vyhlásil Rajtár.

Dodal tiež, že Kočner bytový komplex Five Star Residence aj staval, a tak podľa neho mohol obísť povinnosť zaplatiť daň. "Marián Kočner argumentuje, že suma jedno euro bola znížená o ťarchu na základe pohľadávky jednej schránkovej firmy. Avšak na výpočet dane je potrebná celková trhová cena, nedá sa znížiť o ťarchu, to nie je zákonom povolené. Preto sme dali trestné oznámenie na generálnu prokuratúru z krátenia dane a poistného na základe prevodov bytov za jedno euro," uviedol. Podľa poslanca si tak Kočner mohol prilepšiť až o 900-tisíc eur.

Premiéra a ministra vnútra žiadajú o nezasahovanie

"Pevne verím, že toto trestné oznámenie neskončí zas v rukách tých istých vyšetrovateľov, pretože stále sme nedostali odpoveď na naše otázky, ako je možné, že prípady pána Kočnera dostávajú tí istí vyšetrovatelia. Pýtam sa, čo je to za štát, kde si 'naši ľudia môžu vyberať' svoj štátny aparát," uviedla Veronika Remišová, podľa ktorej je divné, že štyri kauzy, v ktorých vystupuje Kočner, rieši dvojica rovnakých vyšetrovateľov.

"Dúfam, že toto trestné oznámenie dostane do rúk niekto, snahou koho nebude dokázať, že skutok sa nestal," uzavrela.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy