Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Galko chce, aby Gašpar odstúpil pre streľbu policajtov na civilné auto
Zdielať na

Galko chce, aby Gašpar odstúpil pre streľbu policajtov na civilné auto

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Opoziční poslanci ostro skritizovali víkendový policajný zákrok, po ktorom zomrel 17 ročný spolujazdec Tomáš. Na utorok zvolali mimoriadny brannobezpečnostný výbor, na ktorý pozvali ministra vnútra aj s policajným prezidentom.

Brannobezpečnostný výbor sa začal presne o trinástej hodine. Diskusia však prebiehala za zatvorenými dverami, keďže už v pondelok opozícia avizovala, že si na prípade nechce zbierať politicko mediálne body. Pozrime si teraz to najpodstatnejšie, čo po výbore odznelo.

"Naďalej sa významne rozchádzame s vedením policajného zboru a s ministrom vnútra v tom, či je správne strieľať na civilné autá plné civilov, ktoré policajtom nezastavia," povedal Ľubomír Galko, poslanec za SaS. 

Bývalý minister obrany trvá na tom, aby policajný prezident odstúpil. Jedným z dôvodov je práve víkendová naháňačka, ktorá skončila smrťou nevinného mladíka, rukojemníka.

"Na možnosť takejto tragédie sme upozorňovali celý rok," hovoril poslanec Milan Krajniak. 

"Viackrát ohrozovali protiidúce autá a to je jedna z vecí, ktoré mali podľa môjho názoru vplyv na rozhodovanie policajtov o použití jednotlivých prostriedkov," oznámil minister vnútra, Róbert Kaliňák. 

Poslanci na možné incidenty podobného typu rok upozorňovali. Do budúcna to chcú zmeniť. Pýtať sa, navrhovať, konštatovať, predkladať.

"Zatiaľ žiadny návrh nepadol," povedal Kaliňák, ktorý naďalej stojí za policajným prezidentom. Podľa neho sa policajt snažil streľbou unikajúce auto zastaviť a predísť väčšej tragédii. Či to bolo v poriadku, preverí inšpekcia. 

"To auto mohlo kedykoľvek spôsobiť čelnú zrážku voči komukoľvek, kto prichádzal," doplnil Kaliňák. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy