Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vodiča auta (19), ktorého naháňali policajti, vzali do väzby
Zdielať na

Vodiča auta (19), ktorého naháňali policajti, vzali do väzby

ŹIAR NAD HRONOM / Sudca okresného sudu v Žiari nad Hronom v utorok popoludní rozhodol o vzatí do väzby 19-ročného Michala. Mladík cez víkend šoféroval bez vodičáku auto a havaroval neďaleko Hronskeho Beňadiku. Predchádzala tomu policajná naháňačka, ktorá sa skončila streľbou a smrťou 17-ročného Tomáša.

Devätnásťročného Michala v pondelok obvinili z marenia výkonu úradného rozhodnutia. Vyšetrovateľ podal podnet na vzatie obvineného do vyšetrovacej väzby. Návrhu súd vyhovel s odôvodnením, aby mladík nepáchal ďalšiu trestnú činnosť. 

Mladík cez víkend šoféroval bez vodičáku auto a havaroval neďaleko Hronskeho Beňadiku. Predchádzala tomu policajná naháňačka, ktorá sa skončila streľbou a úmrtím 17-ročného Tomáša.

"Išli do Bani s kamarátom, prvý raz som ho takto na noc pustila, o 12 sme mali posledný kontakt, povedal, že nebude dlho. Neviem kto bol ten šofér, neviem nič," povedala matka zosnulého Tomáša. 

V sobotu v noci sa videli po prvýkrát. Tomáš Michala nepoznal a netušil, že nemá ani vodičský preukaz. Sadol si k nemu do auta, ktoré viac ako 10 kilometrov prenasledovala policajná hliadka. Zadné sedadlo, na ktorom v osudnú noc Tomáš sedel však nešťastne zasiahol policajný výstrel.

"S klientom sme sa dohodli, že zatiaľ nebudeme poskytovať žiadne informácie," povedal Eugen CImmerman, obhajca obvineného Michala. 

Mladík strávil už druhú noc v policajnej cele v Žiari nad Hronom a aktuálne čelí obvineniu z marenia výkonu úradného rozhodnutia. Šoféroval, hoci nikdy nemal vodičský preukaz a už trikrát mu bol uložený trest zákazu vedenia motorového vozidla.

Zo soboty na nedeľu šoféroval auto, v ktorom sedeli ďalší traja mladí ľudia a odmietol zastaviť policajnej hliadke, ktorá ho prenasledovala viac ako desať kilometrov. Policajná naháňačka skončila smrťou 17 ročného Tomáša, ktorého zasiahla vystrelená policajná guľka.

Michal, ktorý má aj v súčasnosti uložený platný trest a nemôže šoférovať ani si urobiť vodičský preukaz do roku 2021, môže dostať za marenie výkonu úradného rozhodnutia až dvojročný nepodmienečný trest.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy