Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pri policajnej naháňačke zomrel Tomáš (†17), zasiahla ho policajná guľka
Zdielať na

Pri policajnej naháňačke zomrel Tomáš (†17), zasiahla ho policajná guľka

ŽARNOVICA / V noci zo soboty na nedeľu sa strieľalo pri obci Hronský Beňadik v okrese Žarnovica. Krátko po polnoci vykonávala policajná hliadka kontrolu v okolí Novej Bane. Policajti chceli zastaviť auto Seat Ibiza a spustili majáky. Vodič auta, 19 ročný Michal, na výzvu nereagoval a s autom začal policajtom unikať. Ohrozil pritom iné vozidlá. Podľa polície mal vodič uložený zákaz šoférovania už tretíkrát.

Keďže vodič auta nereagoval na výzvy aby zastavil, policajti použili varovné výstrely. Následne vystrelili aj na auto. "Hliadka preto použila niekoľko varovných výstrelov do vzduchu, no nakoľko vodič s vozidlom nereagoval, bol použitý varovný výstrel smerovaný na zastavenie unikajúceho vozidla. Následne neďaleko obce Hronský Beňadik v časti Psiare osobné motorové vozidlo pravdepodobne následkom vysokej rýchlosti za železničným priecestím havarovalo," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková. 

Policajná streľba zasiahla 17 ročného spolujazdca Tomáša, ktorý podľa informácií TV JOJ sedel na zadnom sedadle auta. Mladík, ktorý pochádzal z obce Malá Lehota, na následky strelného zranenia zomrel.

Zomrel na mieste

Policajti po nehode auta zistili, že v aute boli okrem vodiča ešte dalšie tri osoby - 16-ročné dievča sediace vedľa vodiča, dvaja spolujazdci na zadných sedadlách, pričom jeden z nich, 17-ročný Tomáš bol zranený po streľbe.

"Policajná hliadka vzhľadom na závažnosť situácie privolala rýchlu zdravotnú pomoc, pričom až do príchodu jej posádky sa snažili mladého muža na mieste oživovať. 17-ročný Tomáš zraneniam na mieste podľahol," dodala policajná hovorkyňa. 

"Po príchode záchranárov na miesto už chlapec nejavil známky života," uviedol pre TV JOJ hovorca Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Boris Chmel.

Vodič bez vodičáku

Vodič aj ďalší dvaja pasažieri auta sú momentálne na polícii v Novej Bani. Prípadom sa už zaoberá inšpekcia Ministerstva vnútra Slovenskej republiky.

Vodič auta, Michal z okresu Zlaté Moravce, je pre políciu známy. Auto šoféroval v čase, keď mal uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá, pričom išlo v poradí už o tretí takýto zákaz. V minulosti totiž dostal opakovane trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá. Podľa polície sa už dopustil aj závažných porušení povinností vodiča, za čo mu bola taktiež opakovane uložená bloková pokuta.

Podľa matky Tomáša mali ísť spolu s kamarátmi na chatu. Mama ho vychovávala spolu so starou mamou. "Polícii je veľmi ľúto, že vyhasol mladý ľudský život. K takémuto tragickému následku skutočne nemuselo dôjsť, nebyť bezohľadnej jazdy nezodpovedného vodiča, ktorému bol už v tomto mladom veku trikrát uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá," uviedla policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy