Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Sulík: S Kotlebom do koalície nepôjdeme, jeho ľudia popierajú holokaust
Zdielať na

Sulík: S Kotlebom do koalície nepôjdeme, jeho ľudia popierajú holokaust

Google News Button Sledovať správy

LEVOČA / Členovia strany SaS sa v sobotu stretli na východe Slovenska, v historickej Levoči. V divadelnej sále sa diskutovalo o amnestiách, o spolupráci s Kotlebom a volili sa aj noví členovia republikovej rady.

Všetci členovia by sa do malej divadelnej sály určite nevošli, prišlo ich iba 120. Ešte nikdy nerokovali v takýchto umeleckých priestoroch. Niektorí posedávali na balkónoch väčšina v hľadisku.

Predseda strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík sa na kongrese vyjadril pre TV JOJ aj k spolupráci s kotlebovcami. "S Mariánom Kotlebom nepôjdeme do koalície preto, lebo jeho strana nesie fašistické prvy a má tam ľudí, ktorí spochybňujú holokaust a ktorí rozprávajú neprijateľné veci," vyhlásil Richard Sulík.

Amnestie

Poprvýkrát sa Sulík vyjadril aj k zrušeniam Mečiarových amnestií. "Spravíme všetko preto, aby boli amnestie zrušené lebo ich pokladáme za nemorálne," vyhlásil.

Odchod poslanca NR SR Jozefa Mihála zo strany Sulíka mrzí, ale strana má i napriek tomu podľa neho kvalitných odborníkov. "Máme síce 178 členov, ale každý je starostlivo vybratý. V prípade potreby vieme okamžite obsadiť rozhodujúce pozície,“ uviedol.

Sulíkovci si v sobotu volili aj členov do republikovej rady. Jedným z kandidátov bol aj Martin Poliačik, o ktorom sa šepká, že chcel zo strany zutekať. "Zo saskou počítam, do dasky patrím a pre sasku makám," vyhlásil na kongrese Poliačik. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy