Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Útoky na OĽaNO sú v poslednom čase organizované, tvrdí Matovič
Zdielať na

Útoky na OĽaNO sú v poslednom čase organizované, tvrdí Matovič

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Líder Obyčajných ľudí predložil dokumenty, ktoré majú dokazovať, že email o údajnej objednávke provokatéra počas výjazdového zasadnutia vlády vo Vranove nad Topľou bol podvod. Zároveň menovite označil človeka zo Smeru, ktorý podľa neho stojí nielen za týmto emailom. Má ním byť premiérov poradca Erik Tomáš.

Všetky útoky na OĽaNO sú podľa predsedu hnutia Igora Matoviča organizované a obvinenia z komunikácie s Ľudovou stranou – Naše Slovensko falošné. Ako povedal Matovič na tlačovej besede, "za útokmi je snaha mafie Roberta Kaliňáka očierniť protesty. Preto povolali ministra propagandy Erika Tomáša na úrad vlády a odvtedy sa rozbehla snaha zdiskreditovať protesty".

Podľa Matoviča by si mal Tomáš vstúpiť do svedomia a mal by sa začať hanbiť. Zdôraznil, že sa stalo príliš veľa "náhod", ktoré však skôr signalizujú, že o náhody nejde. "Od jeho príchodu na úrad vlády sa s nimi roztrhlo vrece,“ vyhlásil Matovič s tým, že môže dať ruku do ohňa za ľudí z protestov. Neverí, že by niekoho bili.

Dnes v noci dvaja muži zbili v Bratislave Alenu Krempaskú, ktorá bola na proteste pred Bonaparte a vyjadrovala tam svoj nesúhlas s organizátormi podujatia. "Aj napadnutie mohlo ísť od Kaliňákovej mafie,“ vyhlásil.

Diskreditačné kroky

Matovič pripomenul, že 17. augusta vláda odvolala štátneho tajomníka ministerstva školstva Erika Tomáša, ktorý prišiel radiť Robertovi Ficovi. "Od tohto dátumu sa pretrhlo vrece s diskreditačnými krokmi,“ povedal s tým, že cieľom je snaha zdiskreditovať pokojné protesty pred komplexom Bonaparte v Bratislave. Na prvých deviatich protestoch podľa Matoviča neboli žiadne provokácie.

Po 17. auguste prichádzajú na protest provokatéri, ktorých polícia musí vyviesť. Na druhý deň Slovenská pošta nechce distribuovať noviny OĽaNO a SaS. Potom sa 26. augusta na internete objavila komunikácia medzi Matovičom a Lipšicom, kde sa líder OĽaNO vyjadruje o účastníkoch protestov ako trotloch. Matovič túto komunikáciu označil za vymyslenú. Potom zas začal po niekoľkých rokoch blogovať Kaliňák. "Štýl nie je vlastný Kaliňákovi, skôr Tomášovi,“ povedal.

Hackerský útok

Matovič tiež pripomenul hackerský útok z 27. augusta na stránky OĽaNO, na ktorých zbierali podpisy za odvolávanie Kaliňáka. Snahou malo byť podľa Matoviča získať osobné údaje podpísaných ľudí, čo sa nepodarilo. O deň neskôr sa zas objavilo video Anonymous, v ktorom sa priznávajú k hackerským útokom.

"V ten istý deň prišli opäť provokatéri, ktorých občianske združenie dostalo tri masívne dotácie od ministerstva zahraničných vecí a vnútra. Ľudia, ktorých financuje Kaliňák cez dotácie a tvária sa na protestoch ako občianski aktivisti,“ povedal Matovič s tým, že Inštitút ľudských práv, ktorého predstavitelia prišli na protesty pred komplex Bonaparte, dostalo od ministerstiev dotácie vo výške 45-tisíc eur. V pondelok bolo zas zverejnené nové video Anonymous, kde sa podľa Matoviča snažia organizátorov protestov diskreditovať tým, že ich organizujú v spolupráci so stranou a ľuďmi Mariána Kotlebu.

Matovičove táraniny

Aj spoluorganizátor protestov pred Bonaparte Michal Šipoš zdôraznil, že nekomunikuje s nikým od kotlebovcov. Povedal, že požiadali spoločnosti, ktoré spravujú ich stránky, zistiť, či existuje e-mailová komunikácia medzi ním, Matovičom a asistentkou Kotlebu. "Tí nám potvrdili, že k ničomu takému nedošlo. Cieľom takejto aktivity je spochybnenie protestov,“ dodal.

"Keby to neboli typické táraniny pána Matoviča, tak by mi označenie minister propagandy až lichotilo. Ešte som sa nestihol na úrade vlády ani poriadne vybaliť a už vraj riadim v úvodzovkách celý vesmír. Sú to nezmyselné a už tradične ničím nepodložené konštrukcie, ktoré nestoja ani za ďalší komentár. Na úrad vlády som sa vrátil s inými úlohami, a to pozitívne prezentovať prácu premiéra, celého kabinetu, ako aj vládnej strany Smer-SD," napísal v reakcii poslanec NR SR a poradca premiéra Erik Tomáš.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy