Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Anonym spája Matoviča s Kotlebom
Zdielať na

Anonym spája Matoviča s Kotlebom

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Počas výjazdového rokovania vlády vo Vranove nad Topľou otvorene vyjadril jeden z ľudí na ulici svoj nesúhlas priamo pred Robertom Kaliňákom. Anonymné oznámenie, ktoré v pondelok prišlo do redakcie spravodajstva TV JOJ tvrdí, že tohto muža si objednala opozícia u Kotlebovcov.

"Celý národ ste zničili, celý národ ste položili na kolená za 27 rokov," povedal muž pred zasadnutím vlády ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi. 

Niekto, kto o sebe tvrdí, že je súčasťou hackerského hnutia Anonymous tvrdí, že muža si objednali Matovičovci u Kotlebovej strany. "Protesty proti Kaliňákovi sú spoločným dielom celej opozície vrátane Kotlebovej strany," tvrdí anonym.

Igor Matovič tvrdí, že je to nezmysel. "Začali sa objavovať takéto rôzne vymyslené akože e-mailové komunikácie. Smola je ale to, že jedno aj druhé je z e-mailových adries, ktoré sa viac ako dva roky nepoužívajú," bráni sa Matovič. 

Ľahko vyrobiteľný

Odborník na počítačovú komunikáciu hovorí, že screenshot môže ale nemusí byť pravý. "Vzhľadom na to, ako je ľahko vyrobiteľný obrázok rôznymi spôsobmi, je asi ťažké na základe neho usudzovať či môže ísť o reálnu komunikáciu alebo nie," uviedol Mihálik. 

Obyčajní ľudia aj Kotlebovci sa zhodujú na tom, že údajné zobrazenie e-mailovej komunikácie je podvrh. "Údajný screenshot e-mailovej komunikácie je podvrh. Ani Nina Uherčíková, ani Juraj Kolesár s nikým z OĽaNO nekomunikovali a ani k žiadnej komunikácii s nimi nemajú dôvod," napísal vo svojom vyhlásení podpredseda ĽSNS Milan Uhrík.

Žiadne výstupy

Štáb TV JOJ vo Vranove nad Topľou oslovil aj nahnevaného muža. Na kameru sa odmietol vyjadriť. Tvrdí ale, že jeho reakcia bola spontánna. Igor Matovič chce v utorok predložiť dôkaz o tom, že túto e-mailovú schránku nepoužíva a takúto správu nečítal. "Prevádzkovateľ by nám mal dodať výpis, že tam neboli žiadne výstupy za dva roky, že adresa je mŕtva, nepoužíva sa," dodáva Matovič. 

Anonym sa vyhráža, že toto nebola posledná zverejnená správa. "Pokiaľ Igor Matovič neprizná, ako je to naozaj s celou organizáciou protestov, budeme maily z jeho schránky ďalej zverejňovať," dodal v e-maile anonym.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy