Zatiahnuté
19°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Posun v prípade rodinnej tragédie. Vrah zabil manželku a deti, znalci dokázali, ako zomreli
Zdielať na

Posun v prípade rodinnej tragédie. Vrah zabil manželku a deti, znalci dokázali, ako zomreli

MICHALOVCE / Na začiatku roka objavili v byte v Michalovciach štyri mŕtve telá. Išlo o manželov a ich dve deti. Až teraz vyšetrovacie orgány potvrdili, že poznajú príčinu ich úmrtia. Prípad je náročný na analýzu dôkazov.

​Vyšetrovanie rodinnej tragédie trvá viac ako 8 mesiacov. Experti už vyhotovili posudok k príčine smrti všetkých osôb. "Znalecké dokazovanie týkajúce sa príčiny smrti usmrtených osôb bolo ukončené. V tomto štádiu trestného konania nie je možné poskytnúť bližšie informácie," informoval Peter Koromház, zástupca hovorkyne Krajskej prokuratúry v Košiciach

​Podľa zdroja TV JOJ bolo príčinou smrti matky a dvoch detí udusenie. Ešte predtým boli tieto osoby omámené. Zatiaľ nie je známe o akú látku išlo. "V danej veci zatiaľ znalecké dokazovanie nebolo ukončené, pretože vyšetrovateľ zatiaľ nedisponuje výsledkami všetkých znaleckých skúmaní," priblížila Jana Mésarová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach.

Ide o mimoriadne náročný prípad. Niet pochýb že hlava rodiny úmrtie svojich najbližších dlhodobo plánovala. Najprv zomrela manželka Erika a až na ďalší deň deti Zuzanka a Martinko. "K okolnostiam prípadu a k motívu spáchania trestného činu bude poskytnutá informácia až po skončení vyšetrovania," uviedol Koromház.

​Stanislav žil v byte v Michalovciach so svojimi obeťami dva dni. Napísal aj listy na rozlúčku. Nakoniec sa zastrelil vlastnou legálnou zbraňou. Vyšetrovanie vraždy je vo finálnej fáze, čaká sa na posledné dokumenty. "Po ich doručení, dôkladnej analýze a ich vyhodnotení bude možné vo veci meritórne rozhodnúť," uzavrela Mésarová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy