Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Poplach v Tornali, banku museli evakuovať!
Zdielať na

Poplach v Tornali, banku museli evakuovať!

TORNAĽA / Nepríjemné ráno zažili pracovníci firmy, ktorí prišli čistiť do banky v Tornali (okres Revúca) klimatizačné zariadenia. Štipľavý zápach šíriaci sa z jednej z miestností totiž spôsobil, že skončili v nemocnici. Do nej boli podľa našich informácií prevezení aj pracovníci banky, ktorí sa splodín nadýchali.

Štyria ľudia do nemocnice

Keďže hasiči svojou technikou nezistili prítomnosť žiadne nebezpečnej látky, na miesto prišlo aj Kontrolné chemické laboratórium zo Slovenskej Ľupče. To vykonávali popoludní merania.

Dve zamestnankyne banky sa neznámej látky nadýchali a sťažovali sa na pálenie v hrdle a nutkanie na zvracanie. Záchranári ich preto previezli do nemocnice. Na vyšetrenie odviezli aj ďalších dvoch mužov, ktorí boli v tom čase v priestoroch pobočky. "Nikto z klientov ani zamestnancov neutrpel žiadnu ujmu na zdraví, rovnako nie sú ohrozené ani finančné prostriedky a dokumentácia," uviedla hovorkyňa OTP Banky Katarína Gajdošíková. 

Nesprávne použitie čistiacich prostriedkov?

Keďže nebolo jasné, o akú látku ide, hasiči z bezpečnostných dôvodov zasahovali v špeciálnych pretlakových oblekoch. "V spolupráci s ďalšou jednotkou z Rimavskej Soboty zisťovali prítomnosť nebezpečnej látky, tá sa s našimi prístrojmi nepotvrdila," uviedol veliteľ zásahu HaZZ Revúca Jozef Mikuda.

Podrobnejšiu analýzu ovzdušia následne vykonali pracovníci Kontrolného chemického laboratória zo Slovenskej Ľupče, ani tieto merania však prítomnosť nebezpečných látok nepotvrdili. Aká látka teda spôsobila silný zápach, zatiaľ nie je jasné. Podľa našich informácií však mohlo ísť o nesprávne použitie čistiacich prostriedkov.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy