Oblačno
17°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Európa nám ponúka vyše milióna pracovných miest!
Zdielať na

Európa nám ponúka vyše milióna pracovných miest!

Európa Slovákom ponúka vyše milióna voľných pracovných miest na trvalý pomer s lákavejším platom a bonusmi, aké by u nás doma nedostali. No tieto možnosti využívame len veľmi málo. V tomto roku ich využilo ani nie tristo Slovákov. Problémom zrejme bude aj cudzí jazyk... A fakt, že zahraničie hľadá ľudí prevažne len na menej kvalifikované práce.

Najčastejšie nám ponúkajú zahraniční zamestnávatelia prácu v hoteloch, reštauráciách, na stavbách, v stolárskej výrobe a v zdravotníctve. Zvyčajne lákajú vyššími platmi, než by sme v rovnakej pozícii získali na Slovensku, a rôznymi ďalšími bonusmi ako ubytovanie a doprava zdarma. Napríklad zdarma autobusový prevoz z Bratislavy do Viedne...

Zamestnancov pritom hľadajú aj rakúske firmy, britské, talianske, holandské či španielske. Radi využívajú možnosti, ktoré im poskytuje ktorýkoľvek úrad práce na Slovensku. Tu pôsobia aj tzv. euresporadcovia. "Títo vedia zverejniť ponuku, vyhľadať napríklad v databáze najvhodnejších uchádzačov," informovala Andrea Hajdúchová, hovorkyňa ústredia práce. Podľa zadaných kritérií robia tiež prvotný výber.

A čo zaváži? Samozrejme jazykové znalosti. Po prvotnom výbere nasleduje pozvanie na výberové konanie. Ako také konanie vyzerá, pozrite si vo VIDEU!

V priebehu tohto roka si takto našli zamestnanie tri stovky Slovákov. Najviac na pozíciu zvárač a práce v gastronómii. Momentálne je v databáze Eures ponuka vyše milióna dvesto tisíc miest...

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy