Oblačno
15°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Boj proti boháčom sa šíri. Polícia zatýka vo veľkom!
Zdielať na

Boj proti boháčom sa šíri. Polícia zatýka vo veľkom!

Bojovníci proti kapitalizmu a nenásytnosti veľkých korporácií sú vytrvalí a ešte stále nestrácajú sily. Aj keď termokamera odhalila, že niektorí z nich nie sú až takí hrdinovia ako o sebe tvrdia. Protesty neutíchajú a polícia zatýka vo veľkom...

Termokamera ukázala, že zásadoví muži a ženy chodia po protestoch nocovať pekne do teplúčka a neprespávajú v stanoch, ako to všade prezentujú. Odhalili ich v Londýne a utŕžili tým poriadnu hanbu. Protesty však naberajú na obrátkach v Amerike, kde polícia zatýka vo veľkom a slzotvorný plyn je každodenným koloritom veľkých miest.

V USA to vyzerá naozaj divoko. Bitky, zatýkanie, tvrdý odpor na oboch stranách barikády a slzotvorný plyn. Za oceánom situáciu ľudia berú vážne. Nie všetci sa ale chcú do protestov zapojiť. Odporcovia majú preto dvoch nepriateľov - nenásytné korporácie aj miestnych obyvateľov, ktorým robia lomoz pod oknami.

Už aj politici a odbory

Viac ako 40 dní sa už Američania búria. A v posledných dňoch je situácia veľmi vážna. Na oboch stranách strácajú ľudia kontrolu, emócie sú stále väčšie a zúfalých činov pribúda. Preto polícia zatýka vo veľkom. K demonštrantom sa už pridávajú aj politici a odbory. Mašírujú spoločne po mostoch, kričia a bojujú za lepšiu budúcnosť.

Nechcú zbrane

V Atlante predstúpil pred dav muž s nabitou AK 47-ičkou. Demonštranti sa od neho okamžite dištancovali. Tvrdia, že ich protesty nebudú násilné. Demonštranti sa striedajú v dvanásťhodinových smenách, aby nabrali sily. Jediné, čo chcú je práca, zdravotné istoty a rovnaké práva pre malých i veľkých.

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy