Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Fico vs. Mikloš. Šéf financií je vraj miliónovým kšeftárom
Zdielať na

Fico vs. Mikloš. Šéf financií je vraj miliónovým kšeftárom

Známemu prihral kšeft za milión eur! To o ministrovi financií Ivanovi Miklošovi tvrdí šéf Smeru Róbert Fico. Zarobiť mala firma bossa nitrianskej SDKÚ Ondreja Sčurka...

Konkrétne má ísť o prenájom budovy pre úrad v Košiciach, za ktorý má Daňové riaditeľstvo zaplatiť Ščurkovej firme Nitra Invest za päť rokov zhruba 6,6 milóna eur. Podľa Fica ide o dokonalý príklad straníckeho klientelizmu a minister Mikloš by mal preto odstúpiť.

Ako dodal, je totiž pravdepodobné, že časť z tejto sumy má obratom skončiť v straníckej kase SDKÚ-DS. "Samozrejme, že to musí byť vratka, ináč to nemá logiku," povedal Fico.

Nekonkretizoval, či chystá Smer kroky k odvolaniu ministra financií. Strana si chce počkať na vyjadrenie premiérky Ivety Radičovej, ktorá by podľa neho aj na základe predchádzajúcich vlastných vyjadrení mala jednoznačne konať.

Nie je to prvý útok Roberta Fica na SDKÚ. Ešte keď bol premiérom, obvinil stranu z prania špinavých peňazí. Pozrite si video.

Premiérka sa zatiaľ nevyjadruje, chce si vyžiadať informácie. "Určite budeme žiadať informácie od daňového riaditeľstva, potom sa vyjadríme," povedal Radičovej hovorca Rado Baťo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy