Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Fico bráni sám seba. Za zdražovanie nemôžem!
Zdielať na

Fico bráni sám seba. Za zdražovanie nemôžem!

Podľa Roberta Fica súčasná vláda zbytočne zdražuje. Šéf najsilnejšej opozičnej strany Smer-SD zároveň tvrdí, že sa zbytočne vyhovára na jeho kabinet. Ten vraj za vyššie ceny nemôže ...

„Smer považuje masívne zdražovanie, ku ktorému dochádza od 1. januára 2011, za úplne zbytočné a neodôvodnené. Je to masové zdražovanie a je to masívne zdražovanie,“ zdôraznil bývalý predseda vlády.

Podľa neho toto zdražovanie vezme každej rodine 400 eur ročne. „Stačilo udržať hospodársky rast veľkými investíciami a zaviesť osobitnú daň pre banky, ktoré majú opäť rekordné zisky,“ uviedol Fico. Zbytočné zdražovanie je podľa neho výsledkom neschopnosti vlády Ivety Radičovej, ktoré všetky ťarchy prenáša na ľudí.

Premiérka podľa Fica zdražovanie ospravedlňuje svetovou krízou a odkazuje na zdražovanie v iných krajinách Európskej únie.„Keď však táto vláda zaviedla daň z pridanej hodnoty vo výške 20 percent, tak ju okamžite označila ako Ficovu daň," upozornil expremiér. Spýtal sa preto, či aj v iných krajinách bol predsedom vlády Robert Fico.

Pozrite sa ako to vyzeralo v parlamente počas schvaľovania rozpoč tu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy