Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Obed alebo večera v reštaurácii by mohli byť bezpečnejšie ako v minulosti. Pričiniť by sa o to mal nový rezervačný systém
Zdielať na

Obed alebo večera v reštaurácii by mohli byť bezpečnejšie ako v minulosti. Pričiniť by sa o to mal nový rezervačný systém

BRATISLAVA / Obed alebo večera v reštaurácii by mohli byť bezpečnejšie ako v minulosti. Pričiniť by sa o to mal nový rezervačný systém, ktorý má stravovacím zariadeniam pomôcť pri otváraní vnútroných prevádzok. Kým zákazníci získajú prehľad o obsadenosti v danom čase, reštaurácie budú vedieť, na aký druh hostí sa majú pripraviť.

Mnohé reštaurácie a kaviarne zažili v uplynulých mesiacoch najhoršie obdobie vo svojej histórii. Nový rezervačný systém by ich mal pomôcť znovu naplniť, avšak s ohľadom na bezpečnosť. "Mali sme veľmi zlé časy, tie výdaje cez dvere a okienko boli neľahké," povedala majiteľka reštaurácie Katarína Caková.

Pani Kataríne sa podarilo zachrániť prevádzku a už sa nevie dočkať otvorenia vnútorných priestorov.  "Vítame možnosť rezervačných portálov, lebo potrebujeme naplniť tie reštaurácie, aby sme sa mohli pohnúť ďalej," dodala.

Systém poskytlo Združenie miest a obcí Slovenska a jednotlivé prevádzky ho môžu na letnú sezónu získať zadarmo. Spolu so štátom tak zároveň budú mať dáta pre trasovanie.

“Aby sme v prípade nákazy vedeli veľmi rýchlo toto ohnisko sprocesovať," skonštatoval Jozef Žarnovičan z agentúry Bookio.



Reštaurácia či bar by tak mohli naďalej zostať otvorené. "Chceme mať argumenty a systém, ktorý nám pomôže bojovať proti tomu, aby sme znovu boli zatvorení," vyhlásil Viliam Pavlovský z Aliancie slovenskej gastronómie.

Vďaka tomuto systému si môžu hostia v reštaurácii zabezpečiť nielen vlastné miesto a pohodlie, no zároveň možno pomôžu zachrániť aj nejedno pracovné miesto."Je veľmi dobre vytvorený na tie testovacie veci, aby ľudia boli otestovaní, zaočkovaní a aby mohli navštíviť naše reštaurácie," myslí si majiteľka reštaurácie Katarína.

“Každá prevádzka funguje v meste, každá musí platiť daň, každá zamestnáva ľudí a čím skôr im pomôžeme, o to skôr dokážeme vrátiť život do našich miest, do našich ulíc," uviedol hovorca ZMOS Michal Kaliňák.

“Preto je extrémne dôležité, aby sme vedeli gastru podať akúkoľvek pomocnú ruku a aby sme vedeli zachovať všetky tie malé firmičky," uzavrel starosta mestskej časti Ružinov v Bratislave, Martin Chren.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy