Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Toto sú 4 dôvody, prečo ísť na medzinárodné podujatia. Presvedčíme vás?
Zdielať na

Toto sú 4 dôvody, prečo ísť na medzinárodné podujatia. Presvedčíme vás?

Zdroj: iGenius s.r.o/Stážový program poskytuje možnosť začínajúcim podnikateľom zúčastniť sa konferencií, kongresov, alebo iných podujatí. V ktoromkoľvek štáte EÚ, v rozsahu maximálne 5 dní. A to všetko bezplatne

INZERCIA / Internet ponúka podnikateľom nepreberné možnosti. Online vzdelávanie, webináre, YouTube návody, sociálne siete... Cesta k informáciám je rýchla a nič nás nestojí. Oplatí sa vôbec podnikateľom investovať čas a energiu do konferencií, seminárov či iných workshopov? OPLATÍ! Toto sú 4 hlavné dôvody, ktorými vás chceme presvedčiť.

1. So Stážovým programom to bude BEZPLATNÉ 

Stážový program Slovak Business Agency (SBA), ktorý je súčasťou ponuky Národného podnikateľského centra v Bratislave (NPC), pravidelne zverejňuje tzv. Výzvy na medzinárodné odborné podujatia. Ak ste podnikateľom do 3 rokov od založenia firmy, a vašu žiadosť vyberie výberová komisia, tak môžete odcestovať na niektoré podujatie v rámci Európskej únie, trvajúce maximálne 5 dní. Vstupenky, ubytovanie, letenku zabezpečí SBA. Vás to nebude stáť vôbec nič.   

"Záujemcovia si často vyberajú veľké konferencie so zvučným menom, ale aj privátnejšie vzdelávacie kurzy v známych, či menej známych európskych destináciách. Od klientov máme veľmi pozitívnu odozvu. Od septembra 2017 sme takto podporili už 47 firiem, ktorým bola poskytnutá podpora až vo výške 100 000 eur,“ hovorí Katarína Zeleníková, vedúca manažérka Stážového programu. "Prihlasovanie a nová výzva pre firmy z Bratislavského kraja sa otvorí začiatkom augusta. Bude možné sa prihlásiť na podujatia, ktoré sa konajú od októbra do decembra.“ 

2. Odísť za hranicu každodennej všednosti

Máte pocit, že na konferencii budete iba „zabíjať čas“? Zbavte sa ho! Možno si v práci nájdete preplnenú mailovú schránku, stôl plný papierov a nedočkavých kolegov či obchodných partnerov... ale to sú zanedbateľné veci. Na to, aby ste sa v biznise niekam posunuli, musíte občas „vybočiť zo zabehaných koľají. “Zistiť, že veci sa dajú robiť aj iným spôsobom. To vás môže naštartovať.

"Na konferencii sme sa stretli s podnikateľmi, ktorí čelia tým istým problémom ako my,“ uviedol pán Buzaš zo spoločnosti iGenius, ktorý sa spolu s kolegom zúčastnili podujatia Smart City Expo v Barcelone. A porozprávať sa o podobných problémoch môže byť naozaj prospešné.

"My si z konferencie zase odnášame určité vytriezvenie zo slovenských pomerov. Aspoň sme si uvedomili široké globálne možnosti,“ dopĺňa ho Ivo Ivan zo Screensteinu, ktorého firma sa zaoberá marketingovými službami, tvorbou videí a multimédií, reklamných kampaní či webových stránok.

Prorozvoj s.r.o/Už začiatkom augusta bude ďalšia možnosť prihlásiť sa na podujatia organizované v mesiacoch október až december.

​3. Naživo a osobne

Sociálne média sú fajn, ale žiadny virtuálny kontakt nenahradí ten osobný. Niekedy to bude len o tom, vidieť na pódiu lídra z vášho odboru, inokedy o náhodných chodbových stretnutiach, ktoré povedú k novým partnerstvám. "Počas dvoch dní sa na troch pódiách vystriedali desiatky zástupcov svetových spoločností, o ktorých človek len číta a počuje v médiách,“ hovorí o svojich zážitkoch z podujatia Ad:Tech London 2017 Martin Gregor zastupujúci firmu Prorozvoj, s.r.o. „Vidíte ako sa oni zvládajú prezentovať pred veľkým publikom, alebo im môžete priamo klásť otázky – toto všetko  dokáže nesmierne inšpirovať.“

4. Inšpirácia

Na internete je dostupné všetko, paradoxne, môže to zhoršiť našu orientáciu v problematike. Ako si vybrať? Očistiť podstatné od balastu? Ak je konferencia dobre zorganizovaná, dostanete presne to, čo ste si vybrali a čo potrebujete. Dávku inšpirácie, informácií, zručností, a áno aj uvoľnenia a zábavy. Silvia Dašková z Cross Fingers, s.r.o: "Podujatie bolo obsahovo zaujímavo pripravené, ocenili sme možnosť získať nový pohľad na marketing a súčasné trendy v Európe. Zaujímavý je najmä pohlaď na nové trendy spoločnosti Trendwatching. Aktuálne ich prácu sledujeme a uvažujeme o ich prémiových službách , ktoré už využívajú aj veľké nadnárodné spoločnosti. Uplatnením ich pohľadu vieme rozšíriť našu ponuku inovácií aj pre cieľovú skupinu nášho marketingového projektu.“

BONUS – Sledujte nás a vyberte si čo potrebujete

Či vás už lákajú konferencie s neuveriteľnou dynamikou alebo privátnejšie semináre a workshopy, neváhajte sledovať naše stránky a sociálne siete. Všetky aktuálne výzvy, ale aj podujatia, ktoré bezplatne organizuje Národné podnikateľské centrum v Bratislave sú pravidelne uverejňované na stránkach www.sbagency.skwww.npc.sk. Priamo tam sa na ne môžete prihlásiť. 

Bližšie informácie o službách stážového programu dostanete na telefónnom čísle +421 220 363 221, alebo prostredníctvom e-mailu: sp@npc.sk.

Zabezpečenie účasti na medzinárodných odborných podujatiach pre podnikateľov sa realizuje v rámci Národného projektu NPC II – BA kraj (Kód projektu ITMS2014+ 313041I861), prostredníctvom Stážového programu. Podnikatelia nad 3 roky od založenia, so sídlom v Bratislavskom kraji, budú môcť využiť podobnú službu v rámci Rastového programu.

Prihláste sa na odber Newslettru na www.npc.sk a získajte aktuálne informácie.

Sledujte nás:

Kalendár pripravovaných podujatí:

04. 7. Seminár: Zapojte sa do komunitárnych programov EÚ (Erasmus+)

10. 7. Prototypuj! Základy práce s 3D tlačiarňou          

10. 7. Základy reklamy na Facebooku a Instagrame

12. 7. Networking: Ako úspešne napredovať v podnikaní na Slovensku?

14. 7. Letná škola: „Hacknite“ svoj biznis nápad

17. 7. Urob si sám: Indiánsky náramok z makramé

24. 7. Ako zarábať online - affiliate marketing

24. 7. Prototypuj! Základy práce s laserom     

31. 7. GDPR - Ako reálne zabezpečiť ochranu osobných údajov?

07. 8. Prototypuj! Základy práce  s rezacím plotrom   

Podporu podnikania v Bratislavskom kraji zabezpečuje Národný projekt NPC II – BA kraj, spolufinancovaný Európskou úniou z Európskeho fondu regionálneho rozvoja, v rámci Operačného programu Výskum a inovácie. Kód projektu ITMS2014+ 313041I861.

sbaagency.sk

sbaagency.sk

Najčítanejšie správy