Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nitrianska automobilka napreduje. V pláne je prijímanie nových zamestnancov
Zdielať na

Nitrianska automobilka napreduje. V pláne je prijímanie nových zamestnancov

NITRA / Prvé autá v nitrianskom Jaguari Land Rover by sa mali vyrábať už na jeseň tohto roka. Pripravené sú z veľkej časti aj tri výrobne haly. Vyše tisícka zamestnancov sa už zaúča, a takmer každý musí prejsť moderným výcvikovým strediskom.

Výstavba v automobilke pokročila. Jej rozloha je 300 tisíc metrov štvorcových. Najväčšia je montážna hala, potom karosáreň, lakovňa a tréningová akadémia. "Karosáreň, je už kompletne vybudované a začali sme postupne s testovacím procesom pre Land Rover Discovery," potvrdil prevádzkový riaditeľ Alexander Wortberg. ​

V tréningovom centre sa okrem iného noví zamestnanci učia montovať aj dvere: "Počas toho školenia sa učíme skrutkovať aj všetko ostatné," "Skúšame metódu skrutkovanie závitov." Inštruktorka Andrea Kohútová potvrdila, že robotníci so školením finišujú: "Posledný deň trojdňového školenia je už montáž pántov na dverách, simulácia procesu ako je na linke."

Za hodinu by malo z výrobných liniek vyjsť 30 áut, v halách bude 624 robotov. Najskôr sa bude vyrábať jeden model a postupne by mal pribudnúť ďalší. "V priebehu jesene tu začneme vyrábať prvé autá pre zákazníkov," potvrdil Wortberg.  

Jaguár momentálne zamestnáva 1300 ľudí ich priemerný vek je 36 rokov. "97% našich zamestnancov sú Slováci, podarilo sa nám získať excelentný tím," hovorí riaditeľka ľudských zdrojov Nicci Cook. Spokojní s novou prácou sú aj zamestnanci: "V mojom veku som rád, že mu firma prijala." "Ja som to chcela hneď, ako prišiel Jaguár do Nitry."

Podľa vedenia by sa mal plat v priemere pohybovať od 900 do 1800 eur. O prácu vo fabrike je od začiatku mimoriadny záujem. Na jednu pozíciu sa hlásilo okolo 100 ľudí. "Nábor pokračuje a do konca roka by sme radi prijali ďalších 150 zamestnancov," potvrdila Cook.​

Súvisiace články

Najčítanejšie správy