Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Kia Motors Slovakia ponúkla výrobným zamestnancom 15-percentný nárast miezd
Zdielať na
Ekonomika

Kia Motors Slovakia ponúkla výrobným zamestnancom 15-percentný nárast miezd

Zdroj: ISIFA

BRATISLAVA - Spoločnosť Kia Motors Slovakia počas prebiehajúceho kolektívneho vyjednávania navrhla zvýšenie platov všetkým výrobným zamestnancom. Po prvýkrát v histórii spoločnosti predložila ponuku na trojročné obdobie. Základná mzda všetkých výrobných zamestnancov by sa tak v nasledujúcich troch rokoch mala zvýšiť o 15 % bez potreby splnenia akýchkoľvek dodatočných podmienok. Pre približne 2 600 operátorov tento návrh počíta s 21 % rastom základných miezd počas troch rokov. Spoločnosť o tom informovala na svojej internetovej stránke.

Priemerné zvýšenie základnej mzdy o 4,8 % v tomto roku a nárast základnej mzdy o 4,8 % v rokoch 2019 a 2020 má zabezpečiť celkový rast základnej mzdy o 15 % pre každého výrobného zamestnanca v spomínanom období. Ponuka taktiež zahŕňa predstavenie nových tarifných tried. Viac ako 80 % výrobných zamestnancov sa má posunúť počas troch rokov do vyššej tarifnej triedy a ich základná mzda sa má zvýšiť celkovo o viac ako 21 %.


„Kia Motors Slovakia predložila ponuku, ktorá je s ohľadom na súčasnú situáciu na trhu férová a zodpovedná. Trojročné obdobie ponúka zamestnancom dlhodobú istotu pracovných miest. Návrh zároveň vytvára priestor na investície do výroby nových modelov ako aj technológií, ktoré zaručia udržateľný rozvoj spoločnosti v čoraz tvrdšej konkurencii na automobilovom trhu. Stabilita tiež poskytne priestor na zlepšovanie pracovného prostredia a riešenie rôznych otázok spojených s prácou, čo jednoročná dohoda neumožňuje,” vysvetlil prezident a výkonný riaditeľ spoločnosti Kia Motors Slovakia Dae-Sik Kim.

Kia Motors Slovakia je výrobný závod kórejskej automobilovej spoločnosti Kia Motors Corporation, ktorý sa nachádza pri Žiline v obci Teplička nad Váhom. Spoločnosť patrí medzi najväčších zamestnávateľov, exportérov a platcov dane na Slovensku. V súčasnosti zamestnáva v závode pri Žiline približne 3 800 zamestnancov.

Najčítanejšie správy