Jasno
16°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Študentka Kristína sa stala riaditeľkou banky
Zdielať na

Študentka Kristína sa stala riaditeľkou banky

BRATISLAVA / Stať sa šéfom banky je pre mnohých práca snov. Presne takúto príležitosť dostala 21-ročná Kristína, študentka Stavebnej fakulty Slovenskej technickej univerzity, ktorá sa tak stala najmladšou riaditeľkou banky na Slovensku.

Žiadne inzeráty a žiadne pohovory. Len jasné zadanie pre študentov - ak chceš byť riaditeľom banky, vymysli projekt na podporu jej imidžu. Staň sa najlepším. "Tento projekt robíme už 3 roky po sebe a snažíme sa podporovať študentov, ktorí robia trocha viac ako len študijné povinnosti, ktoré si majú plniť. A Kristína bola jedna z tých, ktorá si na tom dala naozaj záležať," opisuje riaditeľ J&T banky Andrej Zaťko.

Ocenená práca

Kristína navrhla vzdelávací program pre študentov, ktorý im má pomôcť presadiť sa na trhu práce. "Bola som šťastná. Cítila som sa veľmi dobre v súvislosti s tým, že som bola ocenená a aj moja práca bola ocenená," hovorí Kristína.

Posadiť sa do kresla riaditeľa banky na jeden deň? To prináša naozaj veľké možnosti. Napríklad osobného šoféra, ktorý Kristínu ráno priviezol do práce. Potom už nasledoval kolotoč povinností a stretnutí.

Rokovania

"Veľmi veľa stretnutí. A to je v zásade vždy na takýchto pozíciách tak, že človek má od rána do večera rokovania," priznáva. A čo robil šéf banky, keďže mal dnes obsadenú kanceláriu? "Nohy na stôl som si nevyložil, trocha sme pracovali. Dali sme si trocha ľahšie témy na dnešok," dodáva Zaťko.

Pozrite si reportáž redaktora Mateja Strculu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy