Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Okolo Slovenských elektrární je rušno, polícia opäť zasiahla
Zdielať na
Ekonomika

Okolo Slovenských elektrární je rušno, polícia opäť zasiahla

BRATISLAVA / Televízia JOJ v utorok ako prvá informovala o policajnom zásahu vo viacerých objektoch Slovenských elektrární. Akcia mala nadväzovať na letný zásah policajtov v tom istom podniku. Polícia si teraz údajne prišla pre listinné dôkazy.

Polícia ešte nedostala všetky podklady od Národnej kriminálnej agentúry, bližšie informácie k veci preto zatiaľ neposkytuje. "Prebiehajúce zaisťovacie úkony súvisia s už začatými trestnými stíhaniami, v ktorých prebiehali zaisťovacie úkony v lete tohto roku. Vzhľadom na štádium konania a stále prebiehajúce vyšetrovanie, bližšie informácie nemožno poskytnúť," potvrdil hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. 

Hovorkyňa Slovenských elektrární však uistila, že elektrárne poskytli plnú súčinnosť i spoluprácu s vyšetrovateľmi a ich znalcami.

Utorkový zásah sa neodohrával len v centrále elektrární, ale napríklad i v elektrárni v Gabčíkove či Bohuniciach.

Ďalšie dôkazy

Polícia v utorok prišla do sídla Enelu v súvislosti s udalosťami okolo vodného diela Gabčíkovo. Zaisťovala listinné dôkazy, nikoho nezadržala.

"Polícia dnes od rána vykonáva ďalšie zaisťovacie úkony v zmysle trestného poriadku v prípadoch, ktoré boli pred časom medializované a týkajú sa Slovenských elektrární. Doterajšie vyšetrovanie viedlo k záverom, že je potrebné zaistiť ďalšie dôkazy," potvrdil ešte v utorok policajný prezident Pavol Gašpar.

Letný zásah

Polícia vykonala v lete v spoločnosti Slovenské elektrárne raziu, v ktorých má spoločnosť Enel 66 percentný podiel.

V júli bola razia súčasťou vyšetrovania vo veci obzvlášť závažného zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku a zločinu skresľovania údajov hospodárskej a obchodnej evidencie.

VIAC ČÍTAJTE TU: V Slovenských elektrárňach zasahovali policajti, zaujíma ich privatizácia

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy