Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Polícia si do sídla spoločnosti Enel prišla pre dokumenty
Zdielať na

Polícia si do sídla spoločnosti Enel prišla pre dokumenty

BRATISLAVA / Policajné zložky prišli do sídla spoločnosti Enel v Bratislave. Vyplýva to z viacerých dôveryhodných zdrojov, ktoré má k dispozícii televízia JOJ. Informáciu potvrdil aj policajný prezident Pavol Gašpar. Akcia sa začala už v utorok predpoludním.

"Policajná návšteva" súvisela s udalosťami okolo vodného diela Gabčíkovo. Polícia podľa Gašpara zaisťuje listinné dôkazy, nikoho nezadržali.

"Polícia dnes od rána vykonáva ďalšie zaisťovacie úkony v zmysle trestného poriadku v prípadoch, ktoré boli pred časom medializované a týkajú sa Slovenských elektrární. Doterajšie vyšetrovanie viedlo k záverom, že je potrebné zaistiť ďalšie dôkazy," potvrdil Gašpar.

Pred sídlom Enelu nebolo vidieť žiadne policajné autá. Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry podľa našich informácií prišli na civilných autách.

"Viac nie je možné k veci vzhľadom na súčasné štádium vyšetrovania povedať," dodal Gašpar.

Policajnú akciu potvrdila aj hovorkyňa spoločnosti. Podľa nej sa porkačuje v akcii, ktorá sa začala v lete. "Vyšetrovacie orgány dnes pokračovali v zaisťovaní dokumentácie, v ktorej začali v lete tohto roku. Slovenské elektrárne poskytujú plnú súčinnosť, spolupracujú s vyšetrovateľmi aj ich znalcami," uviedla hovorkyňa Slovenských elektrární Jana Burdová.

Pri sídle spoločnosť Enel bola aj reportérka KRIMI Veronika Hulíková, pozrite si reportáž:

Letný zásah

Polícia vykonala v lete v spoločnosti Slovenské elektrárne raziu, v ktorých má spoločnosť Enel 66 percentný podiel.

V júli bola razia súčasťou vyšetrovania vo veci obzvlášť závažného zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku a zločinu skresľovania údajov hospodárskej a obchodnej evidencie.

VIAC ČÍTAJTE TU: V Slovenských elektrárňach zasahovali policajti, zaujíma ich privatizácia

Správu aktualizujeme, viac v KRIMI o 19:00.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy