Zatiahnuté
12°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Uniforma slovenského policajta stojí 887 eur! Pozrite sa prečo...
Zdielať na

Uniforma slovenského policajta stojí 887 eur! Pozrite sa prečo...

Zdroj: ISIFA/ilustračné

BRATISLAVA / Kompletné oblečenie pre policajta má aktuálne hodnotu 887,76 eura. Uvádza to zverejnený výnos ministerstva vnútra, ktorým sa stanovuje hodnota služobnej rovnošaty a jej súčastí pre rok 2014.

Drahšie uniformy

Oproti minulému roku sa hodnota rovnošaty navýšila o 11,90 eura. Rezort vnútra túto hodnotu stanovuje každý rok podľa reálnych nákupných cien. Služobná rovnošata policajta sa skladá z 31 výstrojových súčastí.

Medzi najdrahšie položky patrí napríklad bunda s odopínateľnou vložkou, ktorá stojí 133,44 eura. Treková obuv má hodnotu 78,61 eura, zelená polokošeľa 15,37 eura. Policajná šiltovka vyjde na 4,50 a vyšívaná hodnosť je cenená na 1,90 eura.

Rezort vnútra nakupoval súčasti rovnošaty pre svoje zložky aj minulý rok. Objednal si napríklad tričká a polokošele, kupovali aj rukavice a opasky. V septembri podpísali tiež rámcovú dohodu, na základe ktorej budú kupovať najbližšie roky oblečenie pre policajtov a hasičov za viac ako 4,68 milióna eur.

Predražené policajné Fabie

Policajti ich nazývajú trójskym koňom bývalého vedenia. Sú to autá vybavené špeciálnym radarom na meranie rýchlosti. Základný model jedného auta s nízkym výkonom a vybavený multiradarom stál závratných 83-tisíc. Teraz sa ukázalo, že rýchlosť merať nebudú. Súčasné vedenie polície totiž zistilo, že s týmito prístrojmi ani nemôžu udeliť pokutu! Viac TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy