Zatiahnuté
21°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Šmejdom klepla po prstoch recepčná v hoteli
Zdielať na

Šmejdom klepla po prstoch recepčná v hoteli

BRATISLAVA / O šmejdoch sa toho narozprávalo už dosť. Ale aby im niekto takpovediac klepol po prstoch, to sa nevidí každý deň. Políciu aj právnika zalarmovala recepčná z hotela.

Recepčná si všimla, že niečo nie je v poriadku

My prezentujeme kvalitu. S týmito slovami si traja česky hovoriaci ľudia rezervovali konferenčnú miestnosť v Bratislavskom hoteli. Údajná prednáška išla hladko. Až po nej si recepčná všimla, že niečo nie je v poriadku.

"Pani sa zľakla, sa tu triasla, telefonovala synovi, ten jej povedal, nech nič nepodpisuje," hovorí recepčná z hotela. Bolo neskoro. Podpísala. Hrnce za 1 000 eur. Po synových slovách to chcela zrušiť. O tom ale predvádzajúci nechceli ani počuť. Staršia pani bola blízko kolapsu.

Spotrebiteľ môže odstúpiť od zmluvy

"A ja hovorím, ja to nezaplatím, to som ešte vtedy nič nedala. A oni hovoria, ale príde exekútor," hovorí babka. Recepčná to videla. Zalarmovala inšpekciu aj políciu. O pomoc poprosila aj právničku z vedľajšej kancelárie. Zapojila sa s jednoznačným upozornením.

"Pri spotrebiteľských zmluvách jednoznačne je stanovené, že spotrebiteľ môže odstúpiť od takejto zmluvy do siedmych dní bez udania dôvodu," informuje právnička JUDr. Barbora Tomková. Ani to nepomohlo. Dôchodkyňu medzičasom presvedčili, aby si ako pokutu kúpila aspoň panvicu za 150. Pri sebe mala iba 30.

Na ceste bola už polícia. Zrazu bolo všetko inak. "Dá sa to zrušiť. Povedali sme jej, že sa to dá zrušiť," povedala obchodníčka. Po akcii ostali na stoloch prázdne poháre. Bolo z nich cítiť lacné víno, ktoré ponúkali dôchodcom.

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy