Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Krach Best Choice. Náhoda, pýtajú sa zainteresovaní
Zdielať na

Krach Best Choice. Náhoda, pýtajú sa zainteresovaní

BRATISLAVA/KOŠICE / Doma na Slovensku by už mali byť takmer všetci dovolenkári, ktorí išli oddychovať s dnes už skrachovanou cestovnou kanceláriou Best Choice. Mnohí pritom s mimoriadne zlými skúsenosťami. Poisťovňa, ktorá odškodňuje klientov, ale aj ľudia, ktorí v cestovateľskom biznise pracujú dlhé roky sa však pýtajú, prečo prišiel krach práve v tejto najvyššej turistickej sezóne.

Krach cestovnej kancelárie Best Choice zrejme neostane len tak nepovšimnutý. Aj poisťovňa, ktorá odškodňuje klientov, má svoje otázky. "Kde zmizli tie peniaze, ktoré cestovná kancelária vybrala. V najvyššej sezóne, od svojich klientov a kde sú všetci tí, ktorí tie peniaze majú," pýta sa hovorkyňa poisťovne Kooperativa Erika Barkolová.

Je viac ako pravdepodobné, že v tomto prípade bude teraz nasledovať vyšetrovanie iniciované poisťovňou. To by malo vyvrátiť, alebo potvrdiť, špekulácie o tom, či krach cestovnej kancelárie nebol plánovaný.

Tento prípad poškodil všetkých

Po tomto smutnom krachu u našich dovolenkárov zrejme stúpne záujem o slovenské destinácie. Dlhoroční prevádzkovatelia cestoviek sa totiž zhodujú na tom, že tento prípad poškodil všetkých. "Tragédia je to pre toho, kto bol dotknutý priamo. To súhlasím, rodiny, rodiny s deťmi, ale aj manželia bez detí," uviedol šéf Asociácie cestovných kancelárií Stanislav Macko.

Majiteľ jednej z cestovných kancelárií sa svoj názor rozhodol povedať nahlas a tvrdí, že na dovolenkách v Egypte sa len tak skrachovať nedá. "Úpadok cestovnej kancelárie je na 98, na 99 percent pripravovaný podvod," hovorí Jozef Oros.

Prečo sa to stalo počas top sezóny?

Stojí totiž za zamyslenie a mnohí si tu otázku kladú, prečo sa to stalo práve na vrchole letnej dovolenkovej sezóny a nie v zime. "Na prelome júl august, to znamená, keď sa vyberú a sú kúpené už určité zájazdy, to znamená  peniaze zostanú v hrsti a a ďalej to musí znášať poisťovňa," dodáva Oros.

Majiteľ skrachovanej cestovky nezdívha telefón. V Asociácii cestovných kancelárií, ktorej Best Choice bola členom takýto plán vylučujú. Na druhej strane však možné špekulácie pred krachom pripustili. "Nedostal som presnú odpoveď ako vyzerajú klienti, ktorí nevycestovali. To znamená, že klienti, ktorí zložili peniaze a pravdepodobne neboli použité tak ako mali byť v zmysle zmlúv," dodáva Macko.

"My sa budeme pýtať rovnako, kde sú, čo s tým spravíme a budeme si to riešiť svojimi vlastnými cestami," dodala hovorkyňa Kooperativy Barkolová.

Téme sa venuje  reportér Jozef Kačmáry. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Téme sa venuje reportér Samuel Migaľ. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy