Oblačno
17°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Best Choice ohlásila koniec. Čo robiť v takom prípade?
Zdielať na

Best Choice ohlásila koniec. Čo robiť v takom prípade?

BRATISLAVA / Len pred nedávnom skrachovala banskobystrická cestovná kancelária A-tour. Teraz sa k nej pridala aj bratislavská cestovná kancelária Best Choice. Informáciu potvrdila samotná cestovná kancelária na svojej facebookovej stránke.

"Práve nám oznámili, že odlet do Turecka v nedeľu sa nekoná pre upadnutie cestovnej kancelárie Best Choice," napísala nám do redakcie čitateľka Jana.

Oznam na facebookovej stránke

Zanedlho sa objavil na facebookovom profile spomínanej cestovky takýto oznam: "Na základe kontinuálneho klesajúceho dopytu o zájazdy do našich ťažiskových destinácií za ostatné letné sezóny, ktorý bol spôsobený ako nepriaznivým vývojom politickej situácie v daných krajinách tak aj nezdravým vývojom konkurenčného prostredia na poli pasívneho cestovnom ruchu na Slovensku, sa spoločnosť BEST REISEN – BEST CHOICE s.r.o. dostala do druhotnej platobnej neschopnosti," píše firma vo svojom vyhlásení.

Pre prípad úpadku bola poistená

Best Choice ukončila činnosť v piatok 2. augusta. Pre prípad úpadku je poistená v poisťovni Kooperativa, a to v rozsahu 2,5 milióna eur.

BEST CHOICE pôsobila na slovenskom trhu od roku 2005 ako obstarávateľ zájazdov do destinácií ako Egypt, Tunisko a Turecko. Ročne podľa vlastných slov jej služby využili tisíce dovolenkárov.

Čo robiť v prípade krachu CK:

1. V prvom rade kontaktujte delegáta a cestovnú kanceláriu, u ktorej ste si zájazd kúpili. Taktiež poisťovňu, asistenčnú službu prípadne veľvyslanectvo

2. Poisťovňa vám povie, čo je vám schopná preplatiť a čo nie.

3. Spotrebitelia si môžu na internetovej stránke SACKA overiť, či poisťovňa, s ktorou idú na dovolenku, je poistená proti insolventnosti.

4. Informujte sa, ako sa dostanete z zahraničia domov

5. Odborníci odporúčajú vyžiadať si od CK doklad o poistení spolu s informáciou, ako postupovať v prípade poistnej udalosti

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA/facebook

Súvisiace články

Najčítanejšie správy