Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Zmeny v obchodnom zákonníku, s.r.o. aj za euro
Zdielať na

Zmeny v obchodnom zákonníku, s.r.o. aj za euro

BRATISLAVA / Ak si plánujete založiť firmu, ministerstvo spravodlivosti pre vás chystá novinku! Je ňou s.r.o.-čka za jedno euro. Ide o ďalšiu pripravovanú zmenu v obchodnom zákonníku.

Stačiť vám bude 1 €

Len pred pár dňami ministerstvo spravodlivosti oznámilo, že na založenie s.r.o. budete potrebné zložiť 5 tisíc eur na osobitnom účte v banke. Tie sa zmrazia a disponovať nimi bude možné až potom, čo vás zapíšu do obchodného registra.

Teraz sa vraj chystá ďalšia novinka. Príklad si vraj berieme z Nemecka, kde už teraz stačí na založenie spoločnosti s ručením obmedzeným jedno euro. Malo by sa tiež uľahčiť aj jej založenie.

Podpora malých a stredných podnikateľov

Ministerstvo spravodlivosti chce práve týmto spôsobom podporiť malých a stredných podnikateľov. Nebude tak potrebné zháňať aspoň 5 000 eur, čo mnohých ľudí, ktorí rozmýšľali o podnikaní, odrádza.

Na Slovensku tak budeme poznať dva typy s.r.o-čiek. Kedy by mala začať fungovať táto novinka sa zatiaľ nevie. Ministerstvo spravodlivosti v spolupráci s ministerstvom financií vraj všetko stále pripravuje. 

Téme sa venuje reportér Adam Zavřel. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy