Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Zlá správa pre nezamestnaných. Bude rovnako alebo horšie
Zdielať na

Zlá správa pre nezamestnaných. Bude rovnako alebo horšie

Čísla, čísla, čísla. Nepotešia nikoho, kto je horúcim adeptom na novú, alebo vôbec nejakú prácu. Vysoký počet nezamestnaných a nepriamo úmerné množstvo voľných pracovných miest načrtávajú nepriaznivé zajtrajšky. Ak uvažujete o zmene, vráťte túto myšlienku tam, odkiaľ prišla. A ak prácu nemáte, ešte chvíľku počkajte.

O 500 miest menej

Zo štatistík vyplýva, že tohto roku je voľných miest presne o päťsto menej, ako v minulom roku. Počet nezamestnaných pritom neklesol. V minulom roku ich bolo viac ako 400 tisíc. Najohrozenejší sú pritom čerství absolventi vysokých škôl a ľudia bez skúseností.

Programátori v kurze

Rok 2013 pritom nevyzerá vôbec pozitívne a analytici čakajú stagnáciu. Pozitívne nie sú ani ďalšie štatistické údaje. Poberateľov dávky v hmotnej núdzi bolo za minulý rok viac ako 180 tisíc, pričom drvivá väčšina z nich sa usiluje nájsť prácu. Najviac takých ľudí je pritom v rozpätí od 20 do 30 rokov. Logickým vyústením je preto silná konkurencia a tvrdý boj o miesto. Najmä mladí uchádzači sa však často vrátia z pohovoru s neúspešnou odpoveďou. Netreba sa však vzdávať. Pre vašu zaujímavosť najväčší záujem je o programátorov, softvérových inžinierov, administratívnych pracovníkov a obchodných zástupcov.

 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO. 

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy