Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Slovensko dostáva ranu. Ratingová agentúra Moody´s nám neverí
Zdielať na

Slovensko dostáva ranu. Ratingová agentúra Moody´s nám neverí

Slovensko čakajú ťažké časy. Nie žeby už ťažké neboli, ale ako sa hovorí: nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť ešte horšie. Musí sa šetriť, plátať a v podstate nie je z čoho. Nedarí sa ani krajinám, kam vyvážame. Agentúra Moody´s preto Slovensko varuje.

Hlavným ekonomickým cieľom Slovenska je dostať štátny deficit po tri percentá. Minister financií Peter Kažimír aj šéf vládneho kabinetu stále opakujú, že sa to dá. 

Moody´s varuje

Niečo iné si však myslí ratingová agentúra Moody´s. Tá nás však varuje, že pod tri percentá sa nedostaneme. Skôr nám tipujú päť percent. A to už je niečo, čo by sa nepáčilo Brusselu. Dôvodmi sú exportné problémy, problémy vo verejných financiách. Okrem týchto dôvodov máme aj problémy s nezamestnanosťou. Ľudia nemajú z čoho míňať a tak je nižší dopyt aj doma.

Automobilový priemysel zamieša karty

Všetky tieto problémy hovoria o tom, že sa zrejme pod tie tri percentá nedostaneme. Naša ekonomická budúcnosť závisí najmä od automobilového priemyslu. Tomu nášmu sa minulý rok celkom darilo. Ako to dopadne tento rok uvidíme, pretože predikcie sú veľmi opatrné.

Téme sa ďalej venuje Richard Juriš. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy