Jasno
22°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Nové pracovné príležitosti? Pomôcť by mali eurofondy
Zdielať na

Nové pracovné príležitosti? Pomôcť by mali eurofondy

Na Slovensku vzniknú tisícky nových pracovných miest! Vďaka eurofondom. Podmienkou je, aby zamestnali aspoň jedného mladého človeka evidovaného na úrade práce. V hre je vraj až 255 miliónov eur.

Chcú pomôcť podnikateľom

Vďaka bohu za malé a stredné podniky. Tie zamestnávajú viac ako 72 % všetkých ľudí, ktorí pracujú v súkromnom sektore. Ministerstvo hospodárstva sa chce preto sústrediť hlavne na tieto firmy, pretože figurujú prevažne ako subdodávatelia veľkých investorov. 

"Malým a stredným podnikateľom chceme poskytovať mikropôžičky, na ktoré máme pripravených 6 miliónov eur. Ak to bude potrebné, treba si ich vyžiadať prostredníctvom výzvy," hovorí hovorca ministerstva hospodárstva Stanislav Jurikovič. 

Mirkopožička od 2500 do 50 000 €

O túto tzv. mikropôžičku budú môcť podnikatelia požiadať od marca. Jej výška bude od 2500 do 50 000 eur. "Väčšinou je to pre začínajúcich podnikateľov, ale za istých kritérií, sa to nevylučuje na rozšírenie podnikania," hovorí minister hospodárstva SR Tomáš Malatinský.

Ministerstvo hospodárstva si od toho sľubuje vytvorenie tisícov pracovných miest. Okrem toho sa ale pochválilo, že sa mu podarilo na Slovensko prilákať nové firmy, ktoré u nás ešte nepôsobili. Vraj vytvoria ďalších 4000 miest. O aké firmy ale ide, nám zatiaľ nechcelo prezradiť.

Téme sa venuje reportér Adam Zavřel. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy