Polojasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Slovensko v Nemecku? V miestnych médiách hitom číslo jeden!
Zdielať na

Slovensko v Nemecku? V miestnych médiách hitom číslo jeden!

V nemeckom Stuttgarte je v posledných dňoch naša krajina témou číslo 1! Miesta televízia odvysielala o Slovensku veľký dokument, listy novín zapĺňajú rôzne články a dokonca sme sa už niekoľkokrát objavili aj vo večernom spravodajstve. Koná sa tam totiž jeden z najväčších veľtrhov cestovného ruchu a Slovensko je jeho významným partnerom.

Nemcom sa páči temperament

"Pre nás je to veľká česť, pre Slovensko je to veľká česť a pre svet je to ukážka toho, čo dokážeme v našej národnej tradícii a kultúre," informuje riaditeľ Lúčnice Marián Turner. Totiž, jednu z hlavných úloh dostala pri reprezentácii Slovenska v Stuttgarte práve Lúčnica. Tanečný súbor tu má 5 vystúpení do dňa - Nemcom sa totiž páči temperament a ako sme si všimli, miestni páni ocenili aj sukne našich tanečníčok.

"Nemecko je pre nás absolútne kľúčovým trhom. Ročne k nám pricestuje približne 130 000 turistov," povedala hovorkyňa SACR Nora Gubková. Nemci u nás vyhľadávajú kúpele, turistiku a tento rok by mohli prísť aj za kultúrou, a to vďaka Košiciam, ktoré majú byť hlavným mestom kultúry v Európe.

Nové pracovné príležitosti

Turistický ruch sa však na našom hrubom domácom produkte podieľa ani nie tromi percentami, čo je vzhľadom na potenciál krajiny žalostne málo. Preto ministerstvo dopravy pripravilo stratégiu rozvoja cestovného ruchu, ktorú chce splniť do roku 2020. Čo to znamená pre nás? "Práve rozvoj cestovného ruchu znamená veľa pracovných príležitostí," dodal tajomník ministerstva dopravy František Palko.

Téme sa venuje Beáta Ksenzsighová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy