Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pozor na falošné dvojeurovky! Zložiť sa dajú ako lego...
Zdielať na

Pozor na falošné dvojeurovky! Zložiť sa dajú ako lego...

Teraz by ste si všetci mali skontrolovať peňaženky. Nedávno nás totiž upozornili na falošné jednoeurovky. No podvodníci prišli s oveľa šokujúcejším vynálezom. Sfalšované dvojeurovky sa dajú zložiť ako lego! Na Slovensku ich zadržali doteraz takmer tisíc. Predavačky proti nim bojujú po svojom...

Falošné dvojeurovky ako legá

"Jáj, jaká to je finta..." "Tak tá je falošná, tak sa dá skúšať?" Obyvatelia Medzilaboriec ostali ohromene stáť. Jeden pán si dokonca ihneď začal kontrolovať ostatné mince. V prvom polroku tohto roka bolo totiž na Slovensku zadržaných takmer 900 kusov falzifikátov eurových mincí.

"Najčastejšie zadržanými falzifikátmi boli mince v hodnote dve eurá," informovala Jana Kováčová z tlačového a edičného oddelenie Národne banky.

Predavačky sa vyzbrojili magnetmi

Spoznáte ho ľahko. Strčíte prst do stredu mince a tá sa rozpadne na dve časti. Skúsili sme takýmito mincami zaplatiť aj v obchode, predavačka nás prekvapila. Na severovýchode Slovenska sa vraj s týmito "po domácky" vyrobenými peniazmi stretávajú bežne.

Predavači sa dokonca vyzbrojili magnetmi, ktoré majú hneď vedľa pokladne. No ak je obchod plný zákazníkov, nie vždy je čas na prikladanie magnetu ku každej minci. Dvojeurovú mincu nie je možné vyrobiť bez špeciálnej technológie. Kde sa však peniaze razia a ako sa na Slovensko dostali, zisťuje polícia.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy