Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Falošné Hello Kitty. Colníci zadržali nebezpečné hračky
Zdielať na

Falošné Hello Kitty. Colníci zadržali nebezpečné hračky

Colný úrad Trnava od začiatku roka zaistil približne 140 tisíc kusov falzifikátov - textil, obuv, hračky i kozmetiku. Odhadovaná škoda je vyčíslená na 3 milióny 700 tisíc eur. Na colnom úrade v Dunajskej Strede odhalili ďalší falšovaný tovar – tentoraz ide o detské hračky, ktoré v žiadnom prípade nespĺňajú normy bezpečnosti pri hre detí.

Nebezpečné svietidlá pre deti

V kontajneri medzi kartónmi s tovarom rôzneho druhu našli colníci aj falzifikáty nebezpečné pre deti. "Colníci zistili, že sa v kontajneri nachádza tovar, ktorý porušuje práva ochrany duševného vlastníctva. Nachádzalo sa v ňom 5 760 kusov detských svietidiel vo vyobrazení ochrannej známky Hello Kitty," informovala Iveta Švárna, hovorkyňa Colného úradu Trnava.

O falošnej zásielke boli informovaní aj majitelia spomenutej ochrannej známky. Tí falzifikát potvrdili. Škodu pritom odhadli na takmer 70 tisíc eur.

Málo vydarené falzifikáty

Vo štvrtok bola v Dunajskej Strede dokončená kontrola ďalšej kontajnerovej zásielky – na prvý pohľad pomerne málo vydarené falzifikáty hračiek známej značky putovali opäť z Číny, do Maďarska sa však už nedostanú. Množstvo a škody budú vyčíslené neskôr.

Napodobeniny hračiek tak už v priebehu niekoľkých mesiacov skončia v plameňoch niektorej z oficiálnych spaľovní. Z 3000 kamiónov, ktoré od začiatku roka skontrolovali v dunajskostredskej pobočke colného úradu, bol práve z dôvodu falšovania zadržaný tovar už v 22 prípadoch.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy