Jasno
13°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Colníci zaistili kontraband. 23 ton lisovaného tabaku!
Zdielať na

Colníci zaistili kontraband. 23 ton lisovaného tabaku!

Približne dva kamióny plné sušených tabakových listov zaistili colníci neďaleko Bratislavy. Boli nimi zaplnené škatule ukryté v skladoch. Spolu vážili až 23 ton. Únik na cle pre Slovensko by tak predstavoval takmer milión eur!

23 ton sušeného tabaku za milión eur?!

Colníci kriminálneho úradu Finančnej správy v spolupráci s colníkmi Colného úradu v Bratislave skontrolovali priestory skladu v Bernolákove. A zaistili nevídané množstvo lisovaných, vysušených tabakových listov. Ukryté boli v krabiciach s celkovou hmotnosťou 23 ton. Jedna krabica preto podľa našich informácií váži asi 200 kilogramov.

Na škatuliach boli nálepky a nápisy v rôznych jazykoch s označeným krajiny pôvodu. Etikety na kartónoch s tovarom, ktorý ukrývali, zrejme priamo nesúvisia. V prípade, že by nebol kontraband odhalený, štát by na cle prišiel o 990 tisíc eur.

Veľká "ryba" pre colníkov

Colníci skúmajú, odkiaľ tento tovar pochádza. Majiteľ vraj tieto priestory prenajal tretej osobe. Zatiaľ nie je ani jasné, či tabak mal smerovať na náš slovenský trh. "Tabakové listy boli zabezpečené a to z dôvodu preukázania pôvodu a spôsobu ich nadobudnutia," potvrdila hovorkyňa Colného úradu v Bratislave Katarína Dubínyová.

Jedno je už teraz isté, odhalené množstvo fajčiva je jedným z najväčších kontrabandov, ktoré colníci objavili na území bratislavského kraja minimálne za posledný rok.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy