Jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Kauza turecký kamión. Český vodič Pekara dostane odškodné 25 000 €
Zdielať na

Kauza turecký kamión. Český vodič Pekara dostane odškodné 25 000 €

Český kamionista Zdeněk Pekara, ktorého slovenská polícia využila pri svojej honbe za veľkými rybami obchodujúcimi s narkotikami, dostane od Slovenska odškodné. Ministerstvo vnútra mu sľúbilo 25 000 €. Obdivuhodné je, že túto sumu si vybojoval sám a bez právnikov.

Pekarom oslovení českí právnici mu totiž povedali, že ísť do sporu so slovenskou stranou bude veľmi komplikované. Ministerstvo vnútra mu ako odškodné dá 25 000 €. Má to byť akási satisfakcia za to, že sa dostal do veľkých problémov. 

Nevydarená policajná akcia

Nevydarená policajná akcia s kamiónom prevážajúcim do Turecka látku, z ktorej sa dá vyrobiť droga. Nič netušiaci vodič dopravil výbušnú látku na výrobu heroínu až do Turecka, kde ho zatkli. Podľa policajného prezidenta Jaroslava Spišiaka zlyhala turecká strana. 

Akcia sa začala 10. decembra 2010. Českého vodiča zatkli tureckí policajti 24. decembra, muž o ničom nevedel. "Predstavte si, že idete vyložiť náklad. Naraz sa na vás na colnici zosype 50 ľudí. Vyleziete z auta, dvaja vás chytia a skončili ste. Sú to hrozné pocity," povedal tesne po zbabranej akcii nastrčený vodič nákladiaku 45-ročný Zdeněk Pekara.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy