Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Záznam: Spišiak vysvetľuje zbabranú akciu
Zdielať na

Záznam: Spišiak vysvetľuje zbabranú akciu

Český kamionista strávil Vianoce za mrežami. Môže za to nevydarená medzinárodná policajná akcia, na ktorej sa podieľalo aj Slovensko. Nič netušiaci vodič dopravil výbušnú látku na výboru heroínu až do Turecka, kde ho zatkli. Podľa policajného šéfa J. Spišiaka zlyhala turecká strana. Pozrite si záznam z jeho vyhlásenia ako aj vyjadrenia ďalších slovenských predstaviteľov.

Prezident Policajného zboru Jaroslav Spišiak potvrdil, že kamionista nevedel, do čoho ide. Zároveň vylúčil, žeby pochybila slovenská strana. Všetky zainteresované strany podľa neho o akcii vedeli. Zlyhali tureckí colníci. Slovenská polícia dve osoby zadržala a obvinila.

Akcia sa začala 10. decembra. Českého vodiča zatkli tureckí policajti 24. decembra, muž o ničom nevedel. "Predstavte si, že idete vyložiť náklad. Naraz sa na vás na colnici zosype 50 ľudí. Vyleziete z auta, dvaja vás chytia a skončili ste. Sú to hrozné pocity," tvrdí nastrčený vodič nákladiaku 45-ročný Zdeněk Pekara, ktorý strávil niekoľko dní v policajnej cele, v pondelok odletel domov.

Na celej akcii a objasnení nelegálneho transportu látky na výrobu heroínu sa okrem Slovenska a Turecka podieľali aj policajné orgány Maďarska, Bulharska a Rumunska, to všetko pod dozorom nielen slovenského Úradu špeciálnej prokuratúry, ale aj Európskej jednotky pre justičnú spoluprácu Eurojust.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy