Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Český kamionista: Slováci mi naozaj zničili život!
Zdielať na

Český kamionista: Slováci mi naozaj zničili život!

Pripomína mu to praktiky totalitného režimu. Český kamionista, ktorého slovenská polícia využila pri svojej honbe za veľkými rybami obchodujúcimi s narkotikami vraví, že sa ocitol v strašnej situácii. Myslel si, že ho čaká to najhoršie. Pozrite si otvorenú spoveď vodiča, ktorého kvôli zbabranej policajnej akcii uväznili v tureckej väznici.

Český vodič kamiónu nám porozprával, ako sa bál, že ho na ceste do Turecka niekto zlikviduje! Otvorene o obavách o jeho život prehovoril aj jeho zamestnávateľ.

Nevydarená policajná akcia s kamiónom prevážajúcim do Turecka látku, z ktorej sa dá vyrobiť droga, mala po niekoľkých mesiacoch ďalšie pokračovanie. Akciu tentoraz nikto neprerušil a polícii sa podarilo zadržať troch ľudí.

Polícia na hraničnom priechode v Komárne od pol štvrtej čakala na príchod kamióna s anhydridom. Pôvodný termín príchodu kamióna na hraničný priechod bol stanovený na štvrtú hodinu popoludní. Zadržané vozidlo dorazilo s približne 20 minútovým oneskorením, sprevádzalo ho jedno maďarské policajné auto.

Sedem kontajnerov anhydridu kyseliny octovej naložených na kamióne s bratislavskou značkou totiž zaistili policajti na základe právnej pomoci v Maďarsku. Zástupcovia maďarskej polície odovzdali kamión slovenským policajtom, ktorí ho odviezli na zatiaľ nezistené miesto.

Zaistená kyselina sa používa na úpravu heroínu. Policajti v utorok zadržali dve osoby, ktoré boli do prevozu zapletené. Ide o Slováka a Maďara. V tom istom čase polícia zadržala aj jednu osobu v Čechách.



"Počas týchto úkonov boli zaistené kontajnery, ktoré prevážali anhydrid kyseliny octovej o váhe asi 6,5 tony,"
informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Andrea Dobiášová.

Osoby zadržané na Slovensku obvinili z drogovej trestnej činnosti a ako organizovanej skupine im hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy