Polojasno
15°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Hranice pod dohľadom! Zasahujú desiatky colníkov...
Zdielať na

Hranice pod dohľadom! Zasahujú desiatky colníkov...

Hranice s našimi západnými susedmi zažili azda najväčšiu kontrolu od ich zrušenia. Ani jedno nákladné auto či autobus sa neobišiel bez kontroly. Na cestu vyšli desiatky colníkov na oboch stranách hranice.

Desiatky colníkov na oboch stranách

"Je to dobré, správne. Raz za čas, keď to je, nič sa nestane." "Ja idem do Bratislavy a čo hovorím kontrolám... Sú potrebné, pretože je veľa pašerákov. Ľudia sa pašujú. Ja si myslím, že je to v poriadku." Aj takto reagovali vodiči na hraničných priechodoch s Českou republikou. Zasahovali asi 50 colníkov, ktorí kontrolovali na oboch stranách kamióny, dodávky, autá aj autobusy.

Nechýbalo ani množstvo techniky. Mobilným rontgenom hľadali falošný aj pašovaný tovar. Radiačnou dodávkou zase zásielky s prípadným rádioaktívnym odpadom. Na hľadanie tabaku, drog, chránených rastlín a živočíchov pomáhalo sedem cvičených psov.

11 pasažierov v 8-miestnom vozidle...

Objaviť sa podarilo napríklad falošné oblečenie. Inšpektori práce preklepli kamionistov, dôležité je totiž aj dodržiavanie prestávok po 4,5 hodine vedenia vozidla. No a colníkom sa podarilo zadržať dodávku so španielskym evidenčným číslom, kde na 8 sedadlách sa viezlo 11 pasažierov. Prípad odovzdali polícii...

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy