Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Karty sa obrátili. Na SOZA zaútočia hackeri
Zdielať na

Karty sa obrátili. Na SOZA zaútočia hackeri

Na Slovenský ochranný zväz autorský sa chystajú už aj hackeri. V piatok o siedmej večer chcú zaútočiť na internetovú stránku organizácie SOZA a úplne ju znefunkčniť. Podľa našich informácií, útok chystá známa hackerská skupina Anonymous.

Členovia hackerskej skupiny Anonymous zaútočia na webové stránky SOZY pre nedávne udalosti týkajúce sa kauzy obce Pohorelá. Od tejto obce pýta zväz peniaze za to, že na kultúrnom podujatí spievali deti ľudové piesne. Hackerom sa to nepáči a útokom sa chcú pridať k  protestom proti tejto organizácii.

Hackeri majú bratskú posilu

 Slovenských hackerov podporujú aj ich českí kolegovia. Na internete sa objavilo vyhlásenie: "To, čo sa stalo na Slovensku, sa pokojne môže stať aj v Českej republike. Preto sa Anonymous Czech rozhodli pripojiť k  iniciatíve a podporiť náš útok. "

"Anonymousáci" sú činní"

Rovnaká skupina hackerov protestovala už proti dohode ACTA, neskôr útočili v kauze Gorila. V marci zhodili  internetové stránky viacerých politických strán a na čas sa im podarilo znefunkčniť napríklad aj internetové stránky Národnej rady Slovenskej republiky či Ministerstva hospodárstva SR.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy