Jasno
18°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Daňový kolaps pokračuje. A to sa blíži koniec marca
Zdielať na

Daňový kolaps pokračuje. A to sa blíži koniec marca

Prieskum poslancov na Finančnej správe len potvrdil slová, ktoré odzneli od zamestnancov v pondelok v parlamente. Napriek tomu, že krízový manažment sa snaží nefunkčný nový systém sprevádzkovať, snaha je zatiaľ viac-menej neúspešná. A ani najväčší optimisti neveria tomu, že sa podarí v základných funkciách sprevádzkovať systém do konca marca.

Mesiac daní môže úrady položiť

Tri hodiny strávili poslanci finančného výboru na Daňovom úrade v Bratislave - aby konečne dostali odpovede na otázky, ktoré im napriek havarijnej situácii nikto nevedel dať.

Ale aj aby sa presvedčili, kto hovorí pravdu, či minister a vedenie Finančnej správy, že systém postupne nasadzujú, alebo zamestnankyne, ktoré hovoria, že sa takmer nič nezmenilo.

A výsledok? Situácia je naďalej závažná a pracovníci naďalej musia vykonávať veľa ukónov ručne, tvrdí predseda parlamentného výboru pre financie a rozpočet Jozef Kollár (SaS).

Smer-SD je za mimoriadne rokovanie

Smer-SD navrhne vyzvať vládu, aby okamžite predložila novelizáciu daňového poriadku parlamentu v skrátenom legislatívnom konaní. Strana zároveň navrhuje posunúť termín na podávanie elektronického daňového priznania na 1. január 2013.

Ak sa tak nestane, Smer-SD predloží 30 podpisov poslancov, ktorými požiada o zvolanie mimoriadneho rokovania parlamentu s nimi navrhnutými bodmi.

Daňový_úrad_Bratislava_interiér

sita

Súvisiace články

Najčítanejšie správy