Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Bývalý šéf VŠZP Marcel Forai vraj pytliačil, nakrútili ho miestni poľovníci
Zdielať na

Bývalý šéf VŠZP Marcel Forai vraj pytliačil, nakrútili ho miestni poľovníci

SILICKÁ JABLONICA / Na záberoch, ktoré nakrútili poľovníci, je vidieť dvoch mužov, ako sa snažia naložiť jeleňa do auta. Jedným z mužov je Marcel Forai, bývalý šéf Všeobecnej zdravotnej poisťovne. Práve v tomto období je čas jelenej ruje, počas ktorej musia poľovníci dodržiavať pri love isté zákony. Ak ich nedodržia, dopustia sa trestného činu pytliactva.

Zver sa nesmie strieľať dve hodiny po západe slnka a počas lovu nemôžu na zver ani svietiť. Poľovníci z obce Silická Jablonica pri Rožňave nakrútili dvoch mužov, ktorí údajne tieto predpisy porušili a jeleňa ulovili. Video má exkluzívne k dispozícii TV JOJ.

Miestni poľovníci majú výhrady

Muži strieľajúci na jeleňa mali pritom stáť na asfaltovej ceste v tesnej blízkosti obytnej zóny. "Počúval som ruju a videl som, ako niekto svieti na poli. Potom okolo 21:00 som počul výstrel," hovorí obyvateľ obce Eduard Máťuš.
"Protizákonné bolo to, že použili svetelný zdroj a takisto už bolo po termíne, kedy sa už nemohlo poľovať na vysokú zver. To sa môže len dve hodiny po západe slnka, avšak len v prípade, že je dobrá viditeľnosť. Používať silný svetelný zdroj počas lovu je zakázané tiež," vysvetľuje miestny poľovník Ernest Csontos.

Dohľadávanie nie je problém

Muži nakladajúci jeleňa do auta sa ale bránia tým, že dohľadávanie zastrelenej zveri nie je problém. Podľa miestneho poľovníka sa to všetko udialo v zakázanom čase, keď bola úplná tma a nebolo vidieť ani na päť metrov.
K zastrelenej zveri prišli aj policajti a zaistili dôkazy. "V uvedenej veci bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin pytliactva. Doposiaľ nebolo vznesené obvinenie konkrétnej osobe," povedal pre TV JOJ hovorca košických policajtov, Alexander Szabó.
Marcel Forai, bývalý šéf Všeobecnej zdravotnej poisťovne sa o tom, že o prípad sa zaujíma polícia dozvedel od štábu TV JOJ.
"Ja som naozaj s policajtmi nič nemal. Keď som tam prišiel, dal som poľovný lístok, dostal som povolenku, mal som zbrojný, mal som všetko. Všetko som im dal a oni mi vypísali riadnu povolenku," povedal do telefónu Forai.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy