Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ľuďom na námestí sa naskytol nezvyčajný pohľad. Mestskí policajti zachraňovali kačiatka z fontány
Zdielať na

Ľuďom na námestí sa naskytol nezvyčajný pohľad. Mestskí policajti zachraňovali kačiatka z fontány

HANDLOVÁ / Teraz vám ukážeme netradičnú záchrannú akciu. Hlavnými hrdinami sú mestskí policajti z Handlovej a kačky. Mama s mladými sa totiž zatúlala do fontány v centre mesta. 11 kačiatok sa však von nevedelo dostať a preto okoloidúci zavolali mestských policajtov. Všetko nakoniec dopadlo dobre.

"Prijali sme odkaz, že vo fontáne na námestí sa nachádza kačka s 11-timi mladými," hovorí Lucia Chudá z mestskej polície v Handlovej. "Zrejme sa vybrali na prechádzku cez hlavnú cestu a dostali sa až k fontáne, odkiaľ sa nemohli dostať von," tvrdí hovorkyňa mesta Handlová Jana Paulínyová. 

Mestskí policajti zasiahli včas. Bez ich pomoci by sa kačky von nedostali. "Mláďatá sa nevedeli dostať von, pretože tam bola hladina nízka," dodáva Lucia Chudá. Mestskí policajti neváhali, vzali rybársky podberák a pustili sa do záchrannej akcie. "Zobrali sme ten podberák, aby boli kačky pokope," dopĺňa Lucia Chudá. 

Keď boli mláďatá v podberáku, vybrali sa s nimi cez celé námestie rovno k rieke. Mama kačka svoje deťúrence neustále nasledovala."Z dôvodu bezpečnosti sme zvolili doprovod dvoch príslušníkov, aby mama kačka neuletela," hovorí Lucia Chudá. 

Záchranná akcia sa nakoniec podarila a mestskí policajti dali kačky tam, odkiaľ prišli. Do rieky Handlovka. "Kačičky sme ešte neodchytávali, ale mestská polícia je oprávnená robiť odchyt zvierat a vrátiť ich do ich prirodzeného biotopu," dopĺňa Jana Paulínyová. 

Hniezdo s dvanástimi vajciami kačky našiel aj pán doma v Petržalke. Viac v reportáži TV JOJ: