Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Upíri v Poľsku, audiencia u pápeža alebo zoznam nezadaných žien - dôvody, pre ktoré by ste ambasádu volať nemali
Zdielať na

Upíri v Poľsku, audiencia u pápeža alebo zoznam nezadaných žien - dôvody, pre ktoré by ste ambasádu volať nemali

LONDÝN / Britské ministerstvo zahraničných vecí v nedeľu zverejnilo zoznam najbláznivejších telefonátov, s ktorými sa v roku 2018 britskí občania počas pobytov v zahraničí obracali na britské veľvyslanectvá v jednotlivých krajinách.

Ministerstvo by chcelo takouto netradičnou formou upovedomiť Britov na možnosť obracať sa na zastúpenia svojej krajiny v zahraničí v prípade núdze, ktorú by ale mali naozaj využívať iba v nevyhnutných prípadoch.

Za celý rok 2018 na britských veľvyslanectvách a konzulátoch po svete zaznamenali spolu viac ako 330-tisíc telefonátov britských občanov. Bol medzi nimi napríklad aj hovor, počas ktorého sa rozrušený Angličan od pracovníkov veľvyslanectva v Holandsku snažil zistiť, kto hral v hlavných úlohách filmu Statočné srdce (1995), ktorý práve dopozeral. Iný občan na britskom veľvyslanectve telefonicky zisťoval, kto vypadol v aktuálnom kole televíznej súťaže Strictly Come Dancing, ktorú si večer nevedel naladiť na hotelovom televíznom prijímači.

Vo všeobecnosti sa občania na britské veľvyslanectvá veľmi často obracajú so žiadosťami o pomoc pri zákazníckych sporoch v obchodoch, hoteloch či iných prevádzkach. Dovolenkár na Kanárskych ostrovoch napríklad požadoval, aby mu britské zastúpenie zariadilo presun do inej hotelovej izby, pretože do tej, v ktorej práve bol, vtrhla mačka. Ďalší muž zase od pracovníkov veľvyslanectva v thajskom Bangkoku chcel, aby vysvetlili majiteľovi masážneho salónu, v ktorom zaspal, že za masáž počas spánku nie je nutné platiť.

S celým zoznamom úloh sa obrátil na britské veľvyslanectvo v Ríme Angličan, ktorý zisťoval, či by mu jeho pracovníci vedeli zorganizovať svadbu, odporučiť kvetinovú výzdobu, a tiež tesne po svadbe dohodnúť audienciu u pápeža. Ďalší občania podľa bbc.com ponúkali telefonicky na veľvyslanectve v Kuvajte na predaj šteniatka, pýtali si zoznam Argentínčaniek súcich na vydaj, alebo zisťovali, či v Poľsku žijú upíri.

Na Slovensku máme veľmi zaujímavé názvy obcí a mien. V súvislosti s voľbami vytvárajú zábavnú kombináciu:



Súvisiace články