Zatiahnuté
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Ľudia si dávajú plasticky opravovať aj jamky v lícach
Zdielať na

Ľudia si dávajú plasticky opravovať aj jamky v lícach

BRATISLAVA / Botox, výplne vrások a prsné implantáty už sú v súčasnosti bežnou záležitosťou a stále viac ľudí zvažuje a aj absolvuje niektorý zo zákrokov plastickej chirurgie urobený z čisto kozmetických dôvodov. Ale zdá sa, že niektorí sú ochotní zájsť omnoho ďalej, aby vylepšili vlastný vzhľad, napísal austrálsky server whimn.com.au.

Podľa zdravotnej sestry na plastické chirurgii a zakladateľky austrálskej neziskovej organizácie Trusted Surgeons (dôveryhodní chirurgovia) Nicole Montgomery rastie dopyt aj po niektorých dosť prekvapivých zákrokoch:

VYTVAROVANIE "PEKÁČA BUCHIET"

Ide vlastne o tradičnú liposukciu, kedy namiesto odsatia tuku sa odobraná hmota použije k vytvarovaniu brušných svalov, ktoré vďaka pevne vyrysovaným šiestim či ôsmim kostičkám. Ide o pokročilú liposukčnú techniku a je čím ďalej tým obľúbenejší predovšetkým u mužov túžiacich po pevnom, vypracovanom bruchu, ktoré sa im nedarí dosiahnuť cvičením a posilňovaním.

OPERÁCIA PUPKU

Zdá sa, že sa svet z hľadiska pupku delí na ľudí, ktorí ho majú schovaný vo vnútri, a tých, ktorým ako vystúpený hrbol trčí von. Dôvod úpravy je jednak estetický, ale môže byť aj zdravotný - vystúpený pupok môže byť pupečným pruhom. Lekár môže urobiť umbilikoplastiku a schovať pupok, kam patrí.

JAMKY V LÍCACH

Po tomto minimálne invazívnom zákroku nezostávajú žiadne viditeľné jazvy, pretože rez sa robí z vnútra strany tvári vo vnútri úst. A samotné jamky, ktoré sú vidieť len pri úsmeve, sa vytvoria s pomocou malého stehu.

TRANSPLANTÁCIA RIAS

O transplantácii vlasov už zrejme počul každý, ale teraz je možné nechať si transplantovať vlasové cibuľky aj na okraj viečok, aby sa zahustili rednúce riasy. Ako stárneme, riasy začnú rednúť a vypadávať. Transplantácia vráti očiam mladistvý vzhľad, ale má aj odvrátenú stránku. Ide o transplantáciu bežných cibuliek vlasov, ktoré stále rastú, takže je potom potrebné riasam dopriať pravidelný zostrih.

ŠPIČATÉ UŠI

Ide presne o to, čo vám napadlo. Špičaté ucho vznikne tak, že sa odoberie malý výsek tkaniva z hornej časti boltca a okraje sa zošijú k sebe. Vďaka tomu vznikne vzhľad uší, ktoré preslávil Spock z kultového seriálu Star Trek, a po ňom tiež elfovia zo ságy Pán prsteňov.

ÚPRAVA ČIAR V DLANI

V Japonsku sú ľudia, ktorí si nechávajú chirurgicky upravovať čiary v dlani, pretože veria, že tým zmenia svoj osud.

Na Slovensko cestujú pre plastické operácie ľudia zo zahraničia. Viete, prečo?

Súvisiace články