Polojasno
21°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
TV JOJ splnila ďalší neobvyklý vianočný sen
Zdielať na

TV JOJ splnila ďalší neobvyklý vianočný sen

KOŠICE / Má len štrnásť rokov, ale okolnosti ju prinútili rýchlo dospieť. Osud dal Deniske poriadne zabrať, o mamu prišla a musí sa starať o svojho otca. Napriek tomu sa nikdy nesťažovala. TV JOJ jej vďaka štedrému darcovi z Košíc doniesla obrovský vianočný darček. Taký obrovský, že ho museli priviezť kamiónom.

Keď mala 9 rokov, prišla o mamu, na ultrazvukovej kontrole jej zistili metastázy a koniec prišiel rýchlo. Zomrela po roku od diagnostikovania rakoviny. Otec padol zo schodov a následky boli vážne. Mal úraz hlavy, prasknutú lebku a krvácanie do mozgu. Sestry sa museli začať starať o domácnosť, aj o otca. Museli ho nanovo naučiť čítať, písať, počítať, chodiť, aj jesť s príborom.

Peňazí nemali nikdy nazvyš, no napriek tomu si Deniska neželala nič hmotné pre seba. Jej najväčším snom bola žumpa. "Je to strašné, Deniska doteraz chodí na WC von, aj s otcom a je mi ľúto, že to tak je," hovorí jej sestra Alexandra, ktorá sa už osamostatnila. S pomocou farára Petra Gombitu sa do práce pustili aj bezdomovci, ktorým pomáha. Deniske sa splnil sen - jej najväčším darčekom bola vďaka TV JOJ žumpa a funkčná toaleta v teple domu. 

Súvisiace články