Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Marika Gombitová sa vracia vo veľkom štýle
Zdielať na
Zaujímavosti

Marika Gombitová sa vracia vo veľkom štýle

BRATISLAVA / Nekorunovaná kráľovná českolovenskej popmusic, speváčka storočia, niekoľkonásobná zlatá slávica Marika Gombitová sa v stredu vráti pred svojich fanúšikov na svoj vlastný narodeninový koncert po takmer tridsiatich rokoch.

Zaspievať jej prídu aj ďalšie hudobné esá ako Jitka Zelenková či Helena Vondráčková. Speváčky už poctivo skúšajú. Nebude chýbať ani Lucie BíláNa bratislavskom zimnom štadione sa už niekoľko dní pracuje na tom, aby bol návrat Mariky Gombitovej dokonalý.

"Pozvala ma, aby som zaspievala na jej koncerte. Samozrejme, že som veľmi pyšná, tiež som veľmi rada, že mi vybrala pesničku," povedala niekoľkonásobná česká slávica Bílá.

Do posledného miesta

Hudobná diva priznala, že pred stredajším vystúpením bude mať trému. "Je to normálne, to je pocit zodpovednosti." Verí, že jej pomôžu jej dvaja bišónikovia. "Vezmem si ich, pohladkám, vymeníme si našu lásku a bude to super," dodala. 

Marikin návrat na koncertné pódium má už teraz obrovský úspech. Každé jedno miesto na štadióne je vypredané.

V Sieni slávy

Marika Gombitová začala spievať ako trinásťročná so svojimi bratmi v amatérskej skupine Matador. Počas štúdia na strednej škole v Košiciach pôsobila v skupine Profily, potom krátko v košických tanečných orchestroch Júliusa Olajoša a Juraja Szabadoša.

Od roku 1976 bola členkou Modusu, s ktorým vydala päť albumov. Okrem toho má na konte aj dvanásť sólových nahrávok a tiež jednu štúdiovku so skupinou Collegium Musicum. V novembri 1980 po dopravnej nehode ochrnula.

V roku 1996 získala výročnú cenu Grand Prix Zväzu autorov a interpretov za celoživotný prínos a rozvoj slovenskej populárnej hudby. Vlani ju počas udeľovania cien OTO uviedli do Siene slávy.

Zdielať na