Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Slovenská obdoba ľadovej výzvy. Poďakuj a korčuľuj!
Zdielať na

Slovenská obdoba ľadovej výzvy. Poďakuj a korčuľuj!

BRATISLAVA / Internetom sa šíri americká Ice Bucket Challenge. Slovensko má svoju ľadovú výzvu, do ktorej ak sa zapojí dostatočne veľa ľudí, v zime sa budeme môcť korčuľovať zadarmo!

V slovenskej verzii Ice Bucket Challenge nejde o oblievanie sa ľadovou vodou, ani o natieranie sa medom. Stačí, ak len jednej osobe poviete jednoduché "ďakujem".

Aj táto výzva sa šíri najmä sociálnymi sieťami. Nik ale nenominuje nikoho. Naozaj stačí na Facebook alebo priamo na stránku napísať len to jedno slovo.

Spoločnosť Tipos za každé ďakujem prispeje desať centov. Samozrejme s originálnym nápadom na účet pribudne peňazí viac.


"Čím vyššia suma sa vyďakujú, tým viac sa budú môcť korčuľovať zadarmo," ozrejmuje Soňa Hustová, manažérka projektu Vďaka.

Hľadanie talentov

Do projektu sa zapojí devätnásť hokejových štadiónov z celého Slovenska. Medzi nimi i bratislavský.

Do výzvy sa s nadšením zapojili i manažéri veľkých hokejových klubov. "Je to v podstate potenciálna databáza budúcich hráčov, z ktorých si môžeme vyberať," vysvetľuje Maroš Krajči, generálny manažér HC Slovan Bratislava.

Ďakovať sa dá aj prostredníctvom putovnej nástenky. "Putovná nástenka bude v troch veľkých slovenských mestách v rámci projektu JOJka v meste," ozrejmil Ladislav Kriška, generálny riaditeľ TIPOS.

Spoločnosť verí, že do konca roka vyďakuje aspoň päťdesiatisíc eur.