Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Detský gang vraždil hlava nehlava. Obete si museli kopať hrob!
Zdielať na

Detský gang vraždil hlava nehlava. Obete si museli kopať hrob!

Polícia aj vyšetrovatelia sú šokovaní. Doteraz našli mŕtvoly 27 ľudí, ktorých mali zavraždiť deti a tínedžeri. Tí si vytvorili svoj vlastný gang a vraždili, kto im prišiel pod ruku. Niektoré obete si museli dokonca kopať pred vraždou vlastný hrob! Deťom je teraz navyše úplne jedno, že im hrozí väzenie...

Chlapci pochádzali z problémových rodín

"Na prelome rokov 2010 a 2011 skupinka štrnásťročných až šestnásťročných výrastkov doslova zavalila mŕtvolami dva mestské parky, ktoré sa nachádzajú medzi súdom a prokuratúrou," informuje denník Kommersant o brutálnych vraždách v ruskom mestečku Balashikha blízko Moskvy.

Podľa vyšetrovania gang vytvorili potomkovia miestnych gangsterov, kuchársky učeň a žiak ôsmej triedy, ktorí sa stretávali v detskej škôlke Sinička. Za ňou začína mestský park a lesopark, kde sa vraždy udiali. Obete si vyberali náhodne a v čase, kedy neboli pod dohľadom, čiže krátko po vyučovaní a pred "večierkou". Všetci chlapci pritom pochádzajú z problémových rodín...

Nebáli sa zavraždiť ani kriminálnika

Obeť napríklad požiadali o cigaretu a udreli ju do hlavy. Ak spadla na zem, ukopali ju k smrti, alebo dobodali nožmi a okradli. Medzi zavraždenými bol dokonca člen miestneho zločineckého gangu, štyridsiatnik, ktorý väčšinu života prežil za mrežami. Deťom ponúkol 50-rubľovku, život si však nevykúpil.

Obete si museli kopať vlastný hrob!

Deti sa dokonca nadchli podľa polície aj nacistickou ideológiou potom, ako k nim vstúpil nový člen, futbalový fanúšik či priekupník, odoberajúci kradnuté veci. Postupne sa obeťami začali stávať prisťahovalci z Kaukazu a Strednej Ázie. Prepadnutia si nahrávali na telefón a zverejňovali na internete. Obeť si dokonca musela vykopávať vlastný hrob!

Väzenia sa neboja

Šestica mladíkov a detí bola zatiaľ obvinená zo spáchania šiestich vrážd. Vyšetrovatelia sa im však chystajú dokázať aj zvyšných vyše dvadsať. Obvinení však vedia, že im ako neplnoletým hrozí najviac 10 rokov väzenia. A ich reakcia? "Je mi to jedno, aký trest dostanem. Hlavne, že v mojom živote boli mínus štyria Kaukazani," napísal vo väzbe jeden z obvinených.

Aj na Slovensku pôsobil v Ružomberku detský gang. Deti a tínedžeri tu však na rozdiel od ruských "len" vykrádali obchody, garáže a opravovne. Troch z nich už obvinili.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy