Polojasno
16°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Našli ďalšie obete Concordie. Ich počet je 15
Zdielať na

Našli ďalšie obete Concordie. Ich počet je 15

Vo vraku stroskotanej výletnej lode Costa Concordia sa v pondelok našli ďalšie dve telá žien. Túto informáciu zverejnili miestne úrady. Počet obetí z katastrofy, ktorá sa stala v piatok 13. januára sa tak zvýšil na 15. Ďalších 18 ľudí je stále nezvestných.

Médiami prebehlo ďalšie šokujúce odhalenie pri vyšetrovaní stroskotanej talianskej lode. Nebezpečné priblíženie k pobrežiu mala naplánovať samotná spoločnosť, pre lepšiu reklamu.

Potápači pokračujú v pátraní po 18 nezvestných ľuďoch z prevrátenej výletnej lode Costa Concordia pri pobreží Talianska. Záchranári zároveň zvažujú, či z plavidla začnú odčerpávať časť z pol milióna galónov paliva, aby tak zabránili environmentálnej katastrofe. Tragédia si zatiaľ vyžiadala 15 obetí.

Loď mala robiť firme reklamu

Kapitán lode Costa Concordia Francesco Schettino je obvinený z toho, že 290 metrov dlhé plavidlo doviedol príliš blízko k pobrežiu talianskeho ostrova Giglio, kde narazilo na skalný výčnelok a poškodilo sa.

Kapitán tak chcel urobiť manéver, známy ako "pozdrav", ktorý robievajú výletné lode, aby turistom poskytli dobrý výhľad na pobrežie a príležitosť zamávať miestnym obyvateľom.

Spoločnosť obvinenia odmieta

Kapitán však prokurátorom povedal, že príkaz na uskutočnenie manévru dostal od majiteľov lode - od spoločnosti Costa Cruises. Spoločnosť ju pripisuje "nešťastnej ľudskej chybe" a zvaľuje ju priamo na plecia kapitána. Už mu pozastavila výkon služby a oznámila, že nebude platiť ani jeho právnické výdavky.

Francesco Schettino_kapitán talianskeho Titanicu

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy