Jasno
16°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Kapitán havarovanej lode chcel pozdraviť ľudí na ostrove!
Zdielať na

Kapitán havarovanej lode chcel pozdraviť ľudí na ostrove!

Havarovaná luxusná výletná loď Costa Concordia vydala svoju šiestu obeť. Talianski záchranári vytiahli z jej útrob telo muža, ktorého totožnosť ani národnosť zatiaľ nie je známa.

Stále nezvestných asi 15 ľudí

Muž na sebe údajne mal záchrannú vestu. Informovala o tom talianska tlačová agentúra ANSA. Stále je však nezvestných približne 15 ľudí. Záchranári doteraz objavili telá dvoch francúzskych turistov, turistov z Talianska a Španielska a jedného peruánskeho člena posádky. Zranenia utrpelo asi 60 osôb.

Luxusná loď narazila na plytčinu

Luxusná loď Costa Concordia narazila na plytčinu pri talianskom ostrove Giglio v piatok v neskorých hodinách. Plavidlo následne nabralo vodu a začalo sa nakláňať. Na palube bolo viac než 4 200 ľudí, pričom tretinu pasažierov tvorili Taliani, Nemci a Francúzi. Záchranári vyslobodili v nedeľu z prevrátenej lode mladý juhokórejský pár, ktorý bol na svadobnej ceste, ako aj talianskeho člena posádky.

Kapitána obvinili z neúmyselného zabitia

Nešťastie sa odohralo len niekoľko hodín po tom, čo loď vyplávala z prístavu Civitavecchia pri Ríme, kde odštartovala svoju stredomorskú okružnú plavbu. Kapitána lode zadržali a obvinili z neúmyselného zabitia a opustenia lode. Ten sa bráni, že plytčina nebola označená.

Kapitán chcel pozdraviť ľudí na ostrove...

V čase incidentu sa loď nachádzala štyri míle mimo pôvodného kurzu. Vyplýva to z predbežného vyšetrovania nešťastia, ktoré si vyžiadalo šesť obetí. Aktuálne sa čaká na preskúmanie čiernych skriniek, no podľa nemenovaných zdrojov sa kapitán Francesco Schettino nebezpečne priblížil k brehu s cieľom pozdraviť ľudí na ostrove Giglio lodnom trúbou. Údajne išlo o tradíciu, podľa svedkov sa však plavidlo nikdy predtým tak blízko k brehu nepriblížilo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy