Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Toto sú obete šialeného strelca Andersa Breivika
Zdielať na

Toto sú obete šialeného strelca Andersa Breivika

Médiá už priniesli prvé fotografie obetí nórskej masakry. Breivikov advokát je presvedčený o tom, že jeho klient je vyšinutý. Tento zabijak smrť ľudí označil za nutnosť, keďže je vraj vo vojne. Zabíjal hlava-nehlava, všetky jeho ciele boli na smrť primladé...

Podľa dostupných správ by mal byť najmladšou obeťou len 14-ročný Johanes Buo. Všetci účastníci tábora organizovaného tamojšou stranou práce mali od 16 do 21 rokov a politicky sa angažovali. Vrah Breivik zabil aj účastníka súťaže Nórsko má talent - dvadsaťročného tančeníka Isamila Ahmeda.

Polícia doteraz v okolí ostrova pátra po niekoľkých mladých ľuďoch, ktorí sú od útoku nezvestní. Na pamiatku obetí sa v centre Osla konal ružový pochod. Vrah údajne pálil z dvoch zbraní - poloautomatickej pušky, ktorej názov zatiaľ nie je známy a z pištole Glock. Počas útoku bol pod vplyvom drog.

Atentátnik Breivik mal svoj ohavný čin dokonale naplánovaný. Žil u svojej matky, aby si našetril peniaze na nákup zbraní a venoval sa písaniu manifestu. V ňom kritizoval rozpad rodín, vrátane tej vlastnej.

Kritizoval promiskuitu a feminismus, ktoré považuje za základ morálneho úpadku spoločnosti. S otcom sa prestali rozprávať a stretávať potom, ako Breivik začal nahlas obhajovať svoje extrémistické myšlienky.

tv joj

Súvisiace články

Najčítanejšie správy